Haberler

Av Sezonu Sonuna Doğru Balık Fiyatları Ucuzladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Balık tezgahından detaylar İhsaniye Semt Pazarı'nda tezgah açan balıkçı Ömer Kocaman'ın açıklamaları Av sezonu sonuna doğru balık fiyatları ucuzladı Denizlerde av yasağının başlamasına kısa bir süre kala başta hamsi ve istavrit olmak üzere balık çeşitlerinde fiyatların gerilemesi, tüketicileri sevindirdi Güney Marmara'da, kilogram bazında fiyatlar hamside 15-20 liradan 10 liraya, istavritte 15-20 liradan 7-10 liraya, sardalyada 10 liradan 5-7 liraya, çipura ve levrekte de 25 liradan 22 liraya düştü Denizlerde balık avı yasağının başlamasına sayılı günler kala Güney Marmara'da özellikle hamsi, istavrit ve sardalya fiyatlarının gerilemesi satışları artırdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Balık tezgahından detaylar

İhsaniye Semt Pazarı'nda tezgah açan balıkçı Ömer Kocaman'ın açıklamaları Av sezonu sonuna doğru balık fiyatları ucuzladı

Denizlerde av yasağının başlamasına kısa bir süre kala başta hamsi ve istavrit olmak üzere balık çeşitlerinde fiyatların gerilemesi, tüketicileri sevindirdi

Güney Marmara'da, kilogram bazında fiyatlar hamside 15-20 liradan 10 liraya, istavritte 15-20 liradan 7-10 liraya, sardalyada 10 liradan 5-7 liraya, çipura ve levrekte de 25 liradan 22 liraya düştü

Denizlerde balık avı yasağının başlamasına sayılı günler kala Güney Marmara'da özellikle hamsi, istavrit ve sardalya fiyatlarının gerilemesi satışları artırdı.

Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki İhsaniye Semt Pazarı'nda tezgah açan balıkçı Ömer Kocaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, denizlerde su ürünleri av yasağının 15 Nisan'da başlayacağını söyledi.

Vatandaşların, sezonun son günlerinde de balığa ilgi gösterdiğini belirten Kocaman, "Önümüzdeki hafta başlayacak av yasağı dolayısıyla fiyatlarda azalma var. Hamsinin kilogramı 20 liradan 10 liraya, istavritin kilogramı 15 liradan 10 liraya, sardalyanın kilogramı 10 liradan 7 liraya düştü. Çipura ve levreğin kilogramı da 25 liradan 22 liraya geriledi." dedi.

Kocaman, en çok çipura ve levrek gibi büyük balıkların rağbet gördüğünü, hamsinin dönem itibarıyla pek lezzetli olmadığı için fazla tercih edilmediğini aktardı.

Havalar ısındı, fiyatlar geriledi

Balıkesir Bölgesi Su Ürünleri Üreticiler Birliği Başkanı Nihat Işık da balıkçıların ellerindeki deniz ürünlerini satabilmek için fiyatları düşürmek zorunda kaldığını ifade etti.

Işık, kış mevsimine göre balık tüketiminin az olduğuna işaret etti.

Bandırma'daki balık halinde tezgah açan Ali Yolagelen, havaların ısınmaya başlamasıyla denizden çıkarılan balık miktarının arttığını kaydetti.

Yolagelen, havaların ısınmasının da etkisiyle fiyatların gerilediğini söyleyerek, "15-20 liraya sattığımız hamsinin kilogramını yaklaşık 20 gündür 10 liraya satıyoruz. Tabii hamsi 10 lira olunca bu durum diğer balık fiyatlarını da etkiledi. 10 liradan satılan sardalya 5 liraya, 15-20 lira olan istavrit de 7-10 liraya kadar düştü." diye konuştu.

"Av yasağı 1 Nisan'a hatta mümkünse 15 Mart'ta çekilsin"

Çanakkale Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifi Birliği Başkanı Hasan Uysal ise denizlerde gırgır ve trol avcılığı yasağının 4,5 ay süreceğini aktardı.

Trollerle 15 Temmuz itibarıyla uluslararası sularda ava yeniden başlanacağını bildiren Uysal, şunları kaydetti:

"Yeni av dönemi 1 Eylül'de başlayacak. Bu dönem, 2012-2016 tebliğini kapsayan bir dönemdi. Yeni dönem 2016-2020 dönemini kapsayan avcılık dönemi olacak. Dolayısıyla yeni uygulamalar, yeni yaptırımlar bu dönem için gelebilir. Çanakkale bölgesi olarak av yasağının 15 Nisan'da değil de daha erken en az 1 Nisan hatta mümkünse 15 Mart'ta başlamasını talep ediyoruz. Ağustos ayında balıklar göçünü tamamlamış oluyor. Gırgır ve trol avcılığının, balığın havyarlı olduğu mart ve nisan aylarından daha erken kapanmasını istiyoruz."

Uysal, balık fiyatlarındaki düşüşün arz talep dengesindeki değişiklikten kaynaklandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Hasan Uysal İhsaniye Marmara Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title