Haberler

Av Sezonu Öncesinde Foça'da Balıkçılara Son Uyarı

İzmir'in Foça İlçesi'nde, av yasağının kalkacağı 1 Eylül'de öncesinde, Kaymakamlık ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından balıkçılar bilgilendirilip, bilinçlendirilerek, son uyarılarda bulunuldu.

Balıkçıların, şikayet ve isteklerinin de dinlendiği toplantıda yasal düzenlemeler, kaçak avcılık, yasak bölge ve türler konularında güncel bilgiler aktarılırken uyulması zorunlu konularda hatırlatıldı. Foça Kaymakamlığı Kybele Toplantı Salonu'ndaki toplantıya Kaymakam Niyazi Ulugölge, Foça İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Okan Kibar, Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü temsilen Emniyet Amiri Gülcan Coşkun, Foça Belediyesi'ni temsilen Zabıta Amiri Şakir Özçelik, Foça İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Memduh Bülbül, İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Hakan Keman, Foça İlçe Su Ürünleri kontrol ekibi üyeleri, Foça Balık Hal'i esnaf temsilcileri ve balıkçılar katıldı.

'DENİZİ KORUYACAK OLAN DENİZCİDİR BALIKÇIDIR'

Foça İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Memduh Bülbül, Su Ürünleri Kanunu ve çıkan Yönetmelikleri hakkında genel bilgiler verip, misina ağları, ağ göz açıklığı, kaçak balık avcılığı, yasak bölgeler, zıpkınla avcılık ve yapılan denetimler konularında balıkçıları bilgilendirdi.

Denizi koruyacak olanların yine denizciler ve balıkçılar olacağını vurgulayan Bülbül, denizdeki hayatın sürmesi ve kendi gelecekleri için kural dışı ve kaçak avlananların kaymakamlık ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bildirilmesini istedi.

'KURALLAR DENİZLERİN VE BALIKÇININ GELECEĞİ İÇİN'

Foça'nın turizm ve tarımla birlikte tarihi boyunca bir balıkçı kasabası olarak anıldığını hatırlatan Kaymakam Niyazi Ulugölge'de türlerin gelecek nesillere bırakılması ve balık avcılığının sürdürülebilirliği için uyarılarda bulundu. Ulugölge; "1 Eylül itibarıyla gırgırlar, 15 Eylül'de de troller için av sezonu başlayacak. Kanun ve nizamlara azami olarak uyulması, kaçak avcılığın yapılmaması, kaçak av aletlerinin kullanılmaması ve yasak bölgelerde avlanılmaması öncelikle balıkçıların yani sizlerin yararınadır. Bu konularda kurallara uymayanların bildirilmesi, bu kişilerin yasalara uydurulması yine sizlerin yararınadır. Yeni sezonun ve gelecek sezonların bereketli geçmesi dileğimle şimdiden Vira Bismillah" dedi.

Balıkçıların şikayet ve isteklerini dile getirmesi ve karşılıklı görüş alışverişinin ardından toplantı sona erdi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Niyazi Ulugölge İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title