Haberler

Automechanika İstanbul 7 Nisan'da Açılıyor

10 Nisan 2016 tarihleri arasında kapılarını açıyor.

Bu yıl fuarda 34 ülkeden 1282 firma 38.173 m2 alanda ürün ve çözümlerini sergiliyor. Aralarından, Almanya, ABD, Çin, Hindistan, Hong Kong, İran, İspanya, İtalya, Fas, Fransa, Güney Kore, Pakistan, Romanya, Singapur, Tayvan, Tunus ve bu yıl ilk kez olmak üzere Endonezya ülke pavilyonları ile katılım gösterecek. Firmalar, Parça & Bileşenler, Elektronik Donanım & Sistemler, Aksesuar &Tuning, Onarım & Bakım, Bilgi Teknolojileri & Yönetim, Servis İstasyonu & Oto Yıkama olmak üzere 6 kategoride ürünlerini sergileyecek.

Messe Frankfurt İstanbul Genel Müdürü Tayfun Yardım, 2016 etkinliğine ilişkin olarak şunları söyledi:

"Automechanika markası, dünya çapında otomotiv tedarik sektöründe hizmet veren başarılı fuarlarıyla tanınıyor. Dünyanın dört bir yanında 15 fuar gerçekleştiren Automechanika markası, otomotiv sektörünün öncü fuarı konumunda. Automechanika Istanbul, kendi alanında Avrasya'nın en popüler fuarı haline geldi. Fuar Avrupa, Orta Doğu ve Orta Asya bölgesinin kesiştiği noktada, otomotiv endüstrisinden orijinal ekipman üreticisi (OEM) ve yedek parça profesyonellerini bir araya getiriyor. Bugün Automechanika Istanbul, Frankfurt ve Şanghay'dan sonra otomotiv sektörünün en büyük 3. fuarı konumunda. Bu yıl 10. kez sektör profesyonellerini ağırladığımız etkinlikte, bu çıtayı daha da yukarı taşıyacağız" dedi.

KLASİK YARIŞ OTOMOBİLLERİ

Fuar süresince 11. Salonda klasik yarış otomobilleri sergisi var.  Birbirinden kıymetli 6 klasik yarış otomobili; 1972 model Porsche 911 RS, 1976 model Opel Kadett GTE, 1985 model Renault 5 Turbo ve 1966 model Alfa Romeo 1600 GT dört gün boyunca sergilenecek. Bu otomobillerin yanısıra, ilk yerli spor otomobil Anadol STC ve Dünya Ralli Şampiyonluğu da bulunan FIAT 131 Abarth 131 otomobilleri de 11. Salonda yerlerini alıyor.

YERLİ OTOMOBİL SERGİSİ

Türk otomotiv ve yan sanayisinin gücünü dünyaya göstermek amacı ile ülkemizde üretilen yerli otomobiller Automechanika Istanbul'da unutulmadı. Volkan Işık'ın tasarımı ilk yerli yarış otomobili VOLKICAR 10. Salonda yer alıyor.

Automechanika Istanbul'da bir ilk yaşanacak. Türkiye'nin en yaratıcı ekiplerinden ES Garaj tarafından 4 gün sürecek fuar boyunca canlı olarak Alman Pist Şampiyonası'nı kazanmış olan bir E30 M3 otomobil toplanacak.

SİMÜLATÖRLER

Türkiye'de üretilen son teknoloji simülatörler Automechanika Istanbul'da yerini alıyor. F1 simülatörünün yanısıra 360 derece hareket eden Uçuş ve RollerCoaster simülatörü ve ralli simülatörü fuarda yerini alıyor. Yoğun iş görüşmelerinin arasında mola vermek ve heyecanlı anlar yaşamak isteyen fuar ziyaretçileri simülatörlerde keyifli vakit geçirebilecek.

SANAT ESİNTİLERİ

Automechanika Istanbul'da illüstrasyondan, grafitiye ve maketçiliğe kadar farklı sanat dallarından ustalar, ziyaretçiler için yeteneklerini sergiliyor. Resim ve illüstrasyon sanatçısı Osman Arık 10. Salonda eserlerini fuarda sergiliyor. Ayrıca 4 gün boyunca sürecek canlı performansında, sergilenen bir otomobili tuvalinde resmediyor. Sokak sanatı grafitiden eserler de fuarda yer alıyor.

İsmail Erzurumluoğlu ve ekibi tarafından el emeği göz nuru hazırlanan maketler Automechanika Istanbul'da dört gün boyunca sergilenecek, Güner Maket Sanayi'nin sergileyeceği 1: 10 kamyon, tanker ve otobüs maketleri i 3.Salon'da olacak. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Frankfurt Almanya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title