Haberler

Aü 5. Eğitimde ve Psikolojide Ölçme ve Değerlendirme Kongresi Başladı

Akdeniz Üniversitesi’nin (AÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 5. Eğitimde ve Psikolojide Ölçme ve Değerlendirme Kongresi başladı.

Akdeniz Üniversitesi'nin (AÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 5. Eğitimde ve Psikolojide Ölçme ve Değerlendirme Kongresi başladı.

Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen uluslararası katılımlı kongreye Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol Gürpınar, Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş, Eğitimde ve Psikolojide Ölçme ve Değerlendirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hülya Kelecioğlu ve çeşitli üniversitelerden akademisyenler katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, "Ülkemizin zor zamanlardan geçtiği dönemde bu tür bilimsel etkinlikleri ayrıca önemsiyorum. Ülke olarak bir an önce normale dönmemiz ve eğitim konuşur hale gelmemiz gerekiyor. Bu nedenle başta Kongre Başkanı Doç. Dr. Bayram Bıçak hocam olmak üzere kongre düzenleme kuruluna çok teşekkür ediyorum. Ben de Tıp Fakültesi Eğitim Anabilim Dalında öğretim üyesiyim. Eğitimde en önemli anahtar kavram ölçme ve değerlendirmedir. Hedefi doğru koymak ve bu hedefleri doğru şekilde doğru araçlarla ölçmek hedefin başarıya ulaşmasının temel kriteridir. Bu açıdan bu kongreyi çok önemsiyor ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Kongreye katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş ise "Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Akdeniz Üniversitesi ile çok ciddi projeler yürütmekteyiz. Temel amacımız Antalya eğitiminin gerek vizyon açısından ve gerekse başarı açısından kalıcı ve kurumsal bir yapının oluşmasını sağlamaktır. Bu noktada çok önemli çalışmalar yapılmaktadır" diye konuştu.

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Bayram Bıçak da açılış konuşmasında, "Kongreler yeni araştırmalara ufuk açan çok önemli bilimsel toplantılardır. Bu kapsamda okullarda ölçme ve değerlendirme uygulamaları, geniş ölçekli sınavlar, seçme ve yerleştirme sınavları, yüksek riskli sınavlar, ölçme kuramları ve uygulamaları, teknoloji destekli eğitsel ölçme ve değerlendirme gibi konuların tartışılacağı kongremizde, her birinin bizler için ayrı kapılar aralayacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Bayram Bıçak "Kongremize çok sayıda başvuru yapılmış olup, 139 sözlü bildiri, alanında ve dışarıdan yaklaşık 400 katılımcısı ile muhteşem bir çıkış yakaladık. Siz değerli konuklarımıza 2 gün sürecek olan oturumlarımıza şimdiden katılımlarınız ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyor, kongrenin başarılı geçmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Mehmet Karakaş Gürpınar Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title