Haberler

Atv Dizileri Trafik Kurallarına Uyuyor

Trafikte her bir saatte 300, her gün 700 kaza oluyor. Her gün 25 insan ölüyor, 300 kişi yaralanıyor. Peki bu kazaların nedeni ne? Kurallara uymamak, emniyet kemeri takmamak, araç kullanırken cep telefonuyla konuşmak... Ankara'da Trafik Eğitim ve Araştırma Şube Müdürü Mehmet Kamil Ekmekçi önderliğinde beş kişilik bir ekip; televizyon dizilerini, reklam filmlerini ve kliplerini takip ediyor ve bu programlarda trafik kurallarına uyulup uyulmadığını denetliyor. Ekmekçi, projeyi anlattı...

DÜZENLİ RAPOR YAYINLIYORUZ

Öncelikle bizim bu işi yapma amacımız halkı bilinçlendirmek... Bunun da yolu halkımızın takip ettiği medyadan geçiyor. Halkın takip ettiği reklam, dizi ve kliplerde kurallara uyulur, emniyet kemeri takılırsa, sürücüler cep telefonuyla konuşmaz, motorsiklet sürücüleri kask takarsa; halkımızın bilinçleneceğini düşünüyoruz.

Beş kişiden oluşan bir ekibiz. 24 saat ekran başındayız. Gazeteleri takip ediyor, haberleri, reklamları, yarışmaları ve dizileri izliyoruz. Mesela reklamlarda trafik kurallarına uyulmamışsa reklam veren şirketi, ajansı arayıp uyarıyoruz. Eğer emniyet kemeri takılmış ve trafik kurallarına da uyulmuşsa, teşekkür ediyoruz. Her hafta dizi setlerine düzenli rapor gönderiyor, düzenli istatistikler yayınlıyoruz. Şu dizide şu kadar trafik sahnesi vardı, şu kadar kurala uyuldu, kurala uyma oranı şu diye oranlar veriyoruz.

ATV'nin dizileri kurallara dikkat ediyor. 'Bugünün Saraylısı'nda sekiz bölüm izledik, 25 araç sahnesinden 23'ünde emniyet kemeri takılıydı. 'Doksanlar' dizisinden 30 bölüm izledik. 33 araç sahnesinden 20'sinde takılıydı. 'Karadayı' 70'li yıllarda geçmesine ve emniyet kemeri, o yıllarda zorunlu olmamasına rağmen yapımcı Kerem Çatay bize jest yapıyor ve oyuncular emniyet kemeri takıyor. Bu arada TRT 1'deki 'Seksenler' dizisinde de emniyet kemeri takma zorunluluğu yok ama sağolsun Birol Güven buna çok dikkat ediyor.

CEM EMNİYET KEMERİ TAKMIYOR!

Cem Yılmaz'ın İş Bankası reklamında emniyet kemeri takılı değil. Ama olumlu örneklerimiz de var. Mesela; Ata Demirer, Avea reklamında emniyet kemeri takıyor.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Mehmet Kamil Atv Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title