Haberler

Atso'nun Ağustos Ayı Meclis Toplantısı - Antalya

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Gerçek gündeme, reel sektörün gündemine dönmemiz gerekiyor ama birileri buna izin vermemek için ellerinden gerekeni yapıyor.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Gerçek gündeme, reel sektörün gündemine dönmemiz gerekiyor ama birileri buna izin vermemek için ellerinden gerekeni yapıyor. Bunun tek ilacı var, Yenikapı ruhunun ülkede devam etmesidir." dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı, ATSO meclis salonunda yapıldı.

Meclis toplantısına konuk olan Vali Karaloğlu, yaptığı konuşmada, terör örgütü sayısı çok gibi görünse de aslında aynı el tarafından idare edildiğini söyledi.

"İşte FETÖ, PKK, PDY, PYD, DHKP-C diyorsunuz, neyi sayarsanız sayın, bunların tamamı aynı merkezden üretilmiş, aynı el tarafından gerektiğinde kullanılan maşa örgütlerden başka bir şey değil." diyen Karaloğlu, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'da aslında son öldürücü darbeyi vurmak istediler ama bir şeyi hesap edemediler. Bir, devletin zirvesinin liderliğini ve kararlılığını hesap edemediler. Bir de milletimizin cesaretini ve ferasetini hesaba katmadılar. Bu iki şey, o darbenin o işgal girişimini bertaraf etmemize vesile oldu ama şimdi bakıyoruz Van'da, Elazığ'da, Bitlis'te ve en son Antep'te yaşadıklarımız, örgütlerin kullandığı harfler farklı olsa da yine aynı el tarafından 15 Temmuz'un devamı niteliğinde olaylar yaşanıyor. Terörü de milletin birliğiyle kararlılığıyla ülkenin gündemden söküp atmamız lazım. Artık çok yorulduk, enerjimizi terör olaylarına son 40 yıldır gerçekten çok fazla harcadık. Gerçek gündeme, reel sektörün gündemine dönmemiz gerekiyor ama birileri buna izin ermemek için ellerinden gerekeni yapıyor. Bunun tek ilacı var, Yenikapı ruhunun ülkede devam etmesidir. Bunun devam ettiğini görüyoruz."

Vali Karaloğlu, ülkede sorunlarla uğraşılırken Antalya'nın ayda 1 milyon turist ağırlamasının önemli olduğunu vurguladı. Turizmde yaşanan sorunların kentin ekonomisini, sanayisini ve sektörlerin tamamını olumsuz etkilediğinin altını çizen Karaloğlu, sıkıntılı bir yıl yaşandığını, hükümetin buna yönelik olarak çıkış noktasında önemli adımlar attığını, atmaya da devam ettiğini kaydetti.

"FETÖ rantçıları türedi"

ATSO Başkanı Davut Çetin de Türkiye'yi kontrol etmek isteyenlerin "ahtapotun kolları" gibi paralel yapılar oluşturduğunun görüldüğünü söyledi.

Yenikapı ruhu, milli birlik ve uzlaşmanın devam etmesi gerektiğine dikkati çeken Çetin, FETÖ operasyonlarına değinerek, söz konusu bataklığın temizlenmesi gerektiğini kaydetti. Çetin, içinde bulunulan dönemden yararlanmak isteyen fırsatçılar çıktığını ve yeni "FETÖ rantçıları" türediğini savundu.

Rakipleri hakkında dedikodu çıkaran, kasıtlı olarak ödemelerini yapmayanların bütün ekonomiye zarar verdiğini belirten Çetin, "Bu ortam nedeniyle piyasada durgunluk zaten artmıştır. Ekonominin güvene ihtiyacı olduğu bir dönemde bir de bu fırsatçılara meydan verilmemelidir." dedi.

"Hükümetin çabalarını takdirle karşılıyoruz"

"Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı Rusya adımlarını, İran ile ilişkilerin geliştirilmesini, Suriye politikasındaki değişimi memnuniyetle desteklediğimizi burada ifade etmek istiyorum." diyen Çetin, bölgesel işbirliğinin hem terör sorununun çözümüne hem de ekonomiye katkı sağlayacağını bildirdi. Çetin, "Geçen mecliste, bu dönemde ekonominin ihmal edilmemesi gerektiğini, ekonomide olağanüstü hal ilan edilmesini istemiştik. Son haftalarda ekonomide çok önemli yasalar çıktı ve kararlar alındı. Hükümetin bu çabalarını takdirle karşılıyoruz."

"Önemli olan Rusya'dan charter seferlerinin başlaması"

Çetin, Antalya'ya geçen ay 1 milyon turist geldiğini bildirerek, şunları kaydetti:

"15 Temmuz görüntüleri başka ülkede olsaydı, turist kalmazdı. Fransa bile turizmde yüzde 15 düşüş yaşıyor. 15 Temmuz'a rağmen Antalya'ya temmuz ayında 1 milyon turist geldi. Bu ay yine 1 milyon geçilecek gibi görünüyor. Bu rakamlar kesinlikle küçümsenmemelidir. Bu ortamda bu kadar turistin gelmesi bile bir başarıdır. Bunda Antalya turizminin güvenli olduğunun Avrupa'da bilinmesi, uçak destekleri, tur operatörlerinin çabaları, sektörün kardan ve fiyattan fedakarlık yapması etkili olmuştur. Ramazan Bayramı turizme ve ticarete bir miktar yararlı oldu, önümüzdeki ay Kurban Bayramı da yarar sağlayacaktır. Asıl önemli olan konu ise Rusya'dan 'charter' seferlerinin başlaması konusudur. Seferlerin her an başlayabileceğini biliyoruz."

ATSO Başkanı Çetin, Moskova Ticaret Sanayi Odası yönetim kurulunu 31 Ağustos'ta Antalya'da oynanması planlanan Türkiye-Rusya dostluk maçı için Antalya'ya davet ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Münir Karaloğlu Vali Karaloğlu Antalya Rusya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title