Haberler

Atso, Kutso ve Kutbo'nun Ortak Yönetim Kurulu Toplantısı

ATSO Başkanı Budak: " Antalya isminin yanında farklı marklar oluşturulmalı. Doğru bir şekilde değerlendirirsek Olympos, Myra, Kalkan ve Yanartaş gibi bakir alanlar ve Likya Yolu gibi alternatif turizm kaynakları ile yeni markalar oluşturabiliriz"

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya'nın turizm potansiyelinin tam olarak değerlendirilmesi için yeni markalar yaratmak gerektiğini bildirdi.

ATSO, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ve Kumluca Ticaret Borsası (KUTBO) ortak yönetim kurulu toplantısı düzenledi.

KUTSO merkez binasında gerçekleştirilen ve oda başkanları, yönetim kurulu üyeleri ile bazı meclis üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya'nın lojistik konusunda büyük sıkıntıları bulunduğunu söyledi.

Kentin batısındaki ilçelerin gerek tarım gerekse turizm konusunda büyük iş hacmine sahip olmasına rağmen yol konusunda hiçbir yatırım alamadıklarını kaydeden Budak, "Özellikle Finike- Demre arasındaki yol çok yetersiz bir durumdadır. Oysa ki tarımsal üretiminin çoğunun ihraç eden bu ilçelerimiz ürettiklerini tüketiciye ulaştırma konusunda zamanla yarışmaktadırlar" dedi.

Hızlı tren konusunda 2012 yılında 100 bin imza toplayarak gerekli başvuruları yaptıklarını, fakat herhangi bir sonuç alamadıklarını ifade eden Budak, ilgili makamlarla en son yaptıkları görüşmelerde bile 2035 yılına kadar Antalya için herhangi bir hızlı tren çalışmasının öngörülmediğinin belirtildiğini bildirdi.

Yılda 15 milyon turist çeken Antalya'nın artık bir dünya markası olduğunu vurgulayan Budak, markalaşmanın önemine değinerek şunları söyledi:

"Fakat Antalya'nın turizm potansiyelinin tam olarak değerlendirilemediğini düşünüyorum. Demre ilçemizde yaşamış olan Noel Baba'nın marka değeri 1,6 trilyon dolardır. Noel Baba Kilisesi'ni ziyarete gelenler hacı olmaktadırlar. Antalya isminin yanında farklı marklar oluşturulmalı. Doğru bir şekilde değerlendirirsek Olympos, Myra, Kalkan ve Yanartaş gibi bakir alanlar ve Likya Yolu gibi alternatif turizm kaynakları ile yeni markalar oluşturabiliriz."

Antalya'da bulunan havalimanına inen bir turistin Kalkan'a kara yolu ile 4 saatte taşındığına işaret eden Budak, Finike, Demre ve Kaş civarında oluşturulacak yeni bir havalimanının bölge turizmine büyük katkı sağlayacağını düşündüğünü bildirdi.

Toplantıda konuşan KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay da batı Antalya'da alternatif turizmin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması konusunda çalışmaların devam ettiğini söyledi. Likya yollarının turizme kazandırılması için bazı projeler yürütüldüğünü anlatan Günay, bölgenin diğer önemli geçen kaynağı olan tarımdan elde edilen gelirin artırılması için de ihracat yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydetti. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Çetin Osman Budak Antalya Demre Likya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title