Haberler

Atso Başkanı Çetin Açıklaması

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya turizminin yıllarca Rusya ve Almanya pazarına bağımlı olarak büyüdüğünü belirterek, "Bugün geldiğimiz noktada bu iki ülkeden gelen turist rakamlarında yaşanan düşüş Antalya'da tüm sektörleri olumsuz etkiliyor.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya turizminin yıllarca Rusya ve Almanya pazarına bağımlı olarak büyüdüğünü belirterek, "Bugün geldiğimiz noktada bu iki ülkeden gelen turist rakamlarında yaşanan düşüş Antalya'da tüm sektörleri olumsuz etkiliyor." dedi.

ATSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya Dostlar Meclisinin konuğu olan ATSO Başkanı Çetin, Türkiye ve Antalya ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rusya ile yaşanan kriz, mülteci ve terör gibi sorunlar nedeniyle Antalya'yı bu yıl turizmde zor bir sürecin beklediğini ifade eden Çetin, turizm sektöründe yaşanacak olası kaybın sadece bu sektörü değil, kentte faaliyet gösteren bütün sektörleri etkileyeceğini bildirdi.

Açıklamaya göre, turist sayısında gerçekleşen düşüşün sadece Rusya kaynaklı olmadığını, Avrupa ülkelerden gelen turist sayılarında da ciddi düşüş olduğunu belirten Çetin, şunları kaydetti:

"Turizm ve ihracatta yaşanan düşüşün en büyük sebeplerinden biri pazar ve ürün çeşitliliğinin olmamasıdır. Antalya turizmi yıllarca Rusya ve Almanya pazarına bağımlı olarak büyüdü. Bugün geldiğimiz noktada da bu iki ülkeden gelen turist rakamlarında yaşanan düşüş, Antalya'da faaliyet gösteren tüm sektörleri olumsuz etkiliyor. Bugüne kadar katıldığım neredeyse her toplantıda pazar çeşitliliğinin ve sunulan ürünlerin artırılması için çalışmalar yapılması gerektiğini söylüyordum, ancak bu söylenenler maalesef başa gelince daha iyi anlaşılıyor."

Antalya'daki bu tablonun etkilerini farklı projelerle azaltmaya çalışacaklarını ifade eden Çetin, önümüzdeki günlerde Antalya Tanıtım A.Ş'nin organize ettiği ve ATSO olarak sponsor oldukları bir Alışveriş Festivali düzenleneceğini bildirdi. Çetin, "Bu festivalle bir ticari canlılık yaratmayı amaçlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"EXPO Antalya için büyük kazanç"

Açıklamaya göre, 23 Nisan'da açılan EXPO 2016 Antalya'nın kente önemli bir değer katacağını belirten Çetin, şu görüşleri ifade etti:

"Çok büyük çaba ve gayret sarf ederek EXPO'nun açılışı yapıldı. Doğrusunu söylemek gerekirse biz EXPO'yu Antalya için bir kalkınma projesi olarak, hızlı tren bağlantıları, otoyol bağlantıları, çevre yollarının tamamlanması için bir fırsat olarak görüyorduk. Yine de kentimizin belli kazanımları oldu. Şimdi bizlerin görevi, EXPO süresince bu organizasyona katkı koymaya çalışmak, EXPO'yu Antalya için bir imaj yenileme aracı olarak kullanmak."

Kaynak: AA / Ekonomi

Antalya Türkiye Almanya Rusya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title