Haberler

Atso Başkanı Budak'tan Büyükşehir Meclisi'ne Teşekkür

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Büyükşehir Meclisi’nde Konuksever’e yapılacak AVM ile ilgili plan tadilatının oybirliğiyle reddedilmesinin sevindirici olduğunu söyleyerek Büyükşehir Belediye Başkanına, İlçe Belediye Başkanlarına ve Belediye Meclis Üyelerine kente ve esnafa karşı duyarlılıklarından ötürü teşekkür etti.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Büyükşehir Meclisi'nde Konuksever'e yapılacak AVM ile ilgili plan tadilatının oybirliğiyle reddedilmesinin sevindirici olduğunu söyleyerek Büyükşehir Belediye Başkanına, İlçe Belediye Başkanlarına ve Belediye Meclis Üyelerine kente ve esnafa karşı duyarlılıklarından ötürü teşekkür etti.

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Konuksever Mahallesinde 150 bin metrekarelik bir AVM'nin önünü açan 1/5 bin ölçekli plan tadilatının Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde oybirliğiyle reddedilmesinin sevindirici olduğunu bildirdi. Budak, geçen yıl Büyükşehir Belediye Meclisi'nce Konuksever Mahallesi'nde yeni bir AVM inşasına yol açacak bir düzenlemeye onay verilmesi üzerine Antalya özel sektörü ve meslek örgütleri başkanlarının ATSO hizmet binasında bir araya gelerek oluşturdukları platformun ortak bir duruş sergilediğini hatırlatarak, "Antalya'nın geleceğini ilgilendiren önemli konular siyaset üstü görülmelidir. Kentsel konuların sivil toplumun da katılımı ile kamuoyunda şeffaf bir biçimde tartışılarak gerçekleştirilmesi gerekiyor. Antalya'da artık güçlü bir birliktelik ve diyalog kültürü oluştu. Birliktelikten oluşan bu güç ile Antalya'nın tüm sorunları çözülür" dedi.

Konuksever Mahallesinde yeni bir AVM yapılmasının yolunu açan Belediye Meclisi kararına ilişkin sivil toplumun güçlü itirazının aslında yalnızca söz konusu AVM kararına da dönük olmadığını kaydeden Budak, Antalya'da 1990'lı yıllardan itibaren yapılan imar planı tadilatlarının ticarette plansızlığa ve işyeri enflasyonuna yol açtığını ve tüm AVM'ler için uzun vadeli bir ticaret planına göre karar alınması gerektiğini söyledi.

Budak, "Plansız ticaret, plansız kentleşme demektir. Antalya'nın kentin geleceğini ipotek altına alan bu tür önemli konularda, sivil toplumun da katılımı ile şeffaf bir biçimde tartışılarak karar alınmalıdır. Konuksever Mahallesi'ndeki ticari alan ile ilgili, Antalya Büyükşehir Meclisi'nde oybirliğiyle alınan karar bu açıdan önemlidir. Kamuoyu taleplerini dikkate alan bu uzlaşmanın devam etmesini ümit ediyor, beklentimizi karşılayan bu karardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İlçe Belediye Başkanlarımıza ve Belediye Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.

ATSO'da gerçekleştirilen toplantılarda, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ve Bağlı Odalar, Antalya Ticaret Borsası, Antalya Sanayici İşadamları Derneği (ANSİAD), Antalya Barosu, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirleri Odası, Antalya Kent Konseyi, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi, Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, Makina Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şubesi, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu, Mimarlar Odası Antalya Şubesi, Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi temsilcileri bir araya gelerek ortak bir deklarasyon yayınlamışlardı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çetin Osman Budak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title