Haberler

    Atom İşlemciler Geri Dönüyor

    2009 yılında Apple'ın CEO'su Tim Cook tarafından "çöp" olarak adlandırılan ve çöpe atılması gerektiği söylenen Atom işlemciler, Intel'in bu konudaki ısrarcı tutumuyla önümüzdeki yıllarda adını daha da duyurmaya devam edecek.

    2009 yılında Apple'ın CEO'su Tim Cook tarafından "çöp" olarak adlandırılan ve çöpe atılması gerektiği söylenen Atom işlemciler, Intel'in bu konudaki ısrarcı tutumuyla önümüzdeki yıllarda adını daha da duyurmaya devam edecek. Intel'inBroxton kod adıyla anılan yeni Atom T5500 ve 5700 yonga setleri, beraberinde 9'uncu nesil dahili grafik işlemcileri getiriyor.

    Bir süre önce akıllı telefon ve tablet tarafında Atom işlemcileriyle başarısız olduğunu itiraf eden Intel, anlaşılan o ki geleceğe umutla bakıyor. Zira Intel Geliştirici Forumu'nda ortaya çıkan Broxton kod adlı Atom T5500 ve T5700 işlemcileri bunu gösteriyor. Özellikle bu işlemcilerin beraberinde getireceği 9'uncu nesil grafik işlemcileriyle birlikte sanal gerçeklik ve 4K noktasında büyük iddiaları olan Intel, anlaşılan büyüyen sanal gerçeklik pazarından yararlanmak için Atom işlemcilerini kullanmaya devam etmek istiyor.

    Yeni Atom işlemcileriyle Windows 10, Windows 10 IoT Core, Linux, Android ve VxWorks işletim sistemlerini destekleyecek olan Intel, son nesil Goldmontmimarisine bu işlemcilerinde yer vermeye devam edecek. 6 ila 12 watt güç tüketimine ihtiyaç duyacak olan işlemciler, özellikle 4K'yı hedefliyor. Halihazırda Skylake mimarisinin 9'uncu nesil (Gen9) GPU'larıyla donatılan Atom T5500 ve T5700 işlemcileri, bu sayede 4K Display port ve 60 Hz tazeleme hızında HDMI desteğini de getirecek.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Tim Cook Apple Intel Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title