Haberler

ATO'nun, '120. Hatıra Ormanı' Fidanları Toprakla Buluştu

Kuruluşunun 120. yıldönümünü kutlayan Adana Ticaret Odası; ekonomi yaşamının ötesinde, doğaya ve çevreye duyarlı bir kurum olduğunu da ortaya koyarak çam fidanı diktiği bir hektarlık alanda hatıra ormanı oluşturdu.

Kuruluşunun 120. yıldönümünü kutlayan Adana Ticaret Odası; ekonomi yaşamının ötesinde, doğaya ve çevreye duyarlı bir kurum olduğunu da ortaya koyarak çam fidanı diktiği bir hektarlık alanda hatıra ormanı oluşturdu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak, Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinin katılımıyla düzenlenen törende konuşan Başkan Atila Menevşe, "Toprak ve su tüm canlıların ve yaşamın kaynağı. Dünya üzerinde canlı varlığının sürdürülebilirliği yine toprağa ve suya bağlı. Adana Ticaret Odası 120. Yıl Hatıra Ormanı'nı oluşturarak toprağın önemini bir kez daha hatırlatmak istedik. Ülkemiz bulunduğu coğrafya, bitki örtüsü ve iklim koşulları nedeniyle erozyon ve çölleşme riski bulunan 110 ülkeden birisidir. Dünyada her yıl 12 milyon hektardan fazla verimli arazi çölleşmeye bağlı olarak kaybedilmektedir. Nüfus artışı nedeniyle gıdaya ve gıdanın kaynağı olan toprağa ihtiyacımız her geçen gün artmaktadır. Buna rağmen erozyon nedeniyle ülkemiz her yıl 178 milyon ton toprak kaybetmektedir. Erozyonla mücadelenin başlıca aracı ormanlardır. Oda olarak bu anlamlı yılımızda toprağa ve ormana verdiğimiz önemi ifade etmek ve çevre bilincimizi ve sevgimizi kalıcı bir ormana dönüştürmek için bu töreni düzenledik" dedi.

Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol da ATO üyelerinin Adana ve ülkemiz için sürekli yatırımlar yaptığına işaret ederek, "Adana Ticaret Odası'nın 120. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında böylesine güzel bir amaca hizmet etmesini çok önemli bir çevre duyarlılığı olarak kabul ediyor, tüm kurum ve kuruluşlara örnek olmasını diliyorum" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de bir ülkedeki yeşil alan miktarının gelişmişlik göstergesi olarak kabul edildiğini söyledi. Sözlü, "Doğa ve çevreye saygı, aynı zamanda insana saygı niteliği taşımaktadır. Dolayısıyla bu gelişmişlik ölçütünü en üst seviyeye çıkarmak da yine tüm kurum ve kuruluşların çevre ve doğaya göstermiş olduğu ilgiyle orantılıdır. Bu anlamda, Adana Ticaret Odası'nı, gerek bugüne kadar kentimize kazandırdığı ekonomik, sosyal ve kültürel değerlerden, gerekse şu anda hayata geçirmiş olduğu Hatıra Ormanı'ndan dolayı kutluyorum." görüşlerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından bir hektarlık alana çam fidanları dikildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Sözlü Atila Menevşe Tarkan Kulak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title