Haberler

ATO Gazze'ye Saldıran İsrail'i Kınadı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarını nefret ve esefle kınadıklarını bildirdi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarını nefret ve esefle kınadıklarını bildirdi.

ATO Başkanı Bezci, yazılı bir açıklama yaparak Müslüman Filistin halkının İsrail tarafından Ramazan ayında vahşice katledilmesine tepki gösterdi. Bezci, "Sivil hedefleri, hastaneleri, içme suyu tesislerini vuran İsrail'i esefle kınıyoruz. Terörist devlet İsrail ilan ettiği ateşkesi bozarak kara harekâtıyla katliama girişti. Bu hain saldırılar İsrail'i yönetenlerin insanlığını ve vicdanını yitirdiğini göstermektedir" dedi.

-"GAZZE'DE YAŞANANLARI KAN AĞLAYARAK TAKİP EDİYORUZ"-

İsrail'in camilerden çocuk yuvalarına kadar ayırım gözetmeksizin sivil ve masum halkı katlettiğini kaydeden Bezci, "Mübarek Ramazan ayında yaşanan bu vahşeti içimiz kan ağlayarak izliyoruz. İsrail'in bu saldırıları sadece Gazze halkına değil tüm insanlığa yöneliktir" diye konuştu.

İsrail'in kurulduğundan bu yana binlerce Filistinli Müslümanı katlettiğini ve bu katliamlarda çocuk, kadın, yaşlı ya da hasta diye bir ayırım yapmadığını belirten Bezci, "Gazze'de yaşananları içimiz kan ağlayarak takip ediyoruz. Küçük çocukları anasız babasız, ana babaları evlatsız bırakan bu saldırılara artık bir son verdirilsin" dedi.

-ULUSLARARASI KURULUŞLARA ÇAĞRI-

Filistin'de yaşananlara uluslararası kuruluşların yeterli tepki göstermediğini de kaydeden Bezci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ortadoğu'da kan bir türlü durmuyor. Her seferinde İsrail başka konuları bahane ederek katliam yapıyor. Binlerce Filistinli Müslüman bu saldırılarda öldü. Aynı olay başka coğrafyada ve başka halklar için yapılsa dünya ayağa kalkardı. Filistin'de olanlara ise Birleşmiş Milletler yalnızca kınama yayınlayarak tepki gösteriyor. Kararlarını uygulamayan İsrail'e karşı hiçbir yaptırımda bulunmuyor. Biz Birleşmiş Milletleri ve diğer uluslararası kuruluşları sağduyuya davet ediyoruz. İsrail saldırıları Filistin'deki masum halkın yanı sıra insanlığın vicdanını da öldürüyor. Göz yumanlar da en az yapanlar kadar suçludur."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ankara Ticaret Odası Filistin İsrail Gazze Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (1)

ali:

ne oldu şimdi kınadın da çok mu değişti dünya...Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazın

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title