Haberler

ATO'dan Sağlık Turizmi Paneli

Ankara Ticaret Odası (ATO), sağlık turizminin tüm boyutlarıyla ele alınacağı "Ankara'da Sağlık Turizmi Paneli" düzenleyecek.

Ankara Ticaret Odası (ATO), sağlık turizminin tüm boyutlarıyla ele alınacağı "Ankara'da Sağlık Turizmi Paneli" düzenleyecek.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, panel 7 Ekim'de ATO Meclis Salonu'nda gerçekleşecek. Panelde, Ankara'nın dünya çapında bir sağlık turizmi merkezi haline gelebilmesi için gelişmeye açık alanların belirlenmesi ve yapılması gerekenler konusunda bir yol haritası çıkarılması amaçlanıyor.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katılması beklenen panelde, sağlık turizmi alanında Ankara'nın rekabet avantajları, uygulamada karşılaşılan sorunları ve çözüm önerileri, sektörün önde gelen isimleri tarafından tartışılacak.

Panele, kamu ve özel sektör temsilcilerinin yanı sıra Kırgızistan, Hindistan, Rusya Federasyonu, Macaristan ve Azerbaycan'dan sektörün önde gelen isimler konuşmacı olarak katılacak.

Panelin sonunda, "Ankara'da Sağlık Turizmi Strateji Önerileri" sonuç bildirgesi kamuoyu ile paylaşılacak.

"Sağlık turizminde çok ciddi bir atılım yapabiliriz"

Panele ilişkin değerlendirmelerine yer verilen ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara'nın üniversiteleri, hastane altyapısı ve termal kaynakları ile sağlık turizmi açısından gelecek vaat eden bir şehir olduğunu belirterek, "Unumuz var, şekerimiz var, sıra helva yapmakta" görüşünü paylaştı.

Kanada'dan Brezilya'ya, Hindistan'dan Kosta Rika'ya, Malezya'dan Küba'ya kadar pek çok ülkenin sağlık turizmi alanında birbiriyle yarıştığını vurgulayan Bezci, Türkiye'nin de bu alanda adını duyurmaya başladığının altını çizdi.

Son yıllarda yapılan sağlık yatırımları ve açılan özel hastaneler sayesinde tedavi amaçlı olarak Ankara'ya gelen turist sayısında büyük artış yaşandığını aktaran Bezci, "Ankara, hizmet kalitesi, hekime duyulan güven ve konaklama imkanları bakımından şanslı bir şehir. Elimizdeki imkanları daha iyi değerlendirebilirsek sağlık turizminde çok ciddi bir atılım yapabiliriz. Ankara'nın sağlık turizminde parlak bir geleceği olduğuna inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ankara Ticaret Odası Mehmet Müezzinoğlu Salih Bezci Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title