Haberler

ATO Başkanı Menevşe: "Valimiz Demirtaş ile Olumlu Bir Başlangıç Yaptık"

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Adana Valiliği'ne atanan Mahmut Demirtaş ile gerçekleştirdikleri ilk görüşmelerin ardından olumlu bir başlangıç yapıldığına inandıklarını belirtti.

ATO'nun aylık olağan Meclis toplantısı, Tarkan Kulak Başkanlığı'nda gerçekleşti. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu'nun oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından söz alan ATO Başkanı Atila Menevşe, gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Adana Valisi Mustafa Büyük'ün iki yıllık görev süresinin ardından Merkez Valiliği görevine atandığını belirten Menevşe, "Sayın Büyük ile iki yıllık süreçte yakın iletişim ve işbirliği içerisinde olduk. Kendisinin mütevazı ve bütünleştirici yapısı ile ilimizin birlik beraberliğine çok olumlu katkıları olmuştur. Kendisini 9 Haziranda uğurladık ve Adıyaman'dan ilimize tayin olan yeni valimiz Sayın Mahmut Demirtaş'ı karşıladık. Sayın Valimizi önce Oda ve Borsa Başkanları olarak 4 kurum birlikte, takiben Yönetim Kurullarımızla ayrı ayrı ziyaret ettik. Odamızın il düzeyinde yürüttüğü makro projelerde Sayın Valilerimizin önemi büyük. Kendisiyle kurumlarımızı, çalışmalarımızı ve desteğini istediğimiz bazı önemli projelerimizi konuştuk. Başta tarım ihtisas OSB ve ATAK A.Ş. projelerimiz olmak üzere kendisinden çok olumlu ve hızlı yanıtlar aldık. Bu noktada önemli olan kentin birlik ve bütünlük içinde aynı istikamette çalışabilir, lobi yapabilir olmasıdır. Şüphesiz burada en önemli pay Valimize düşmektedir. Bu bakımdan Sayın Valimizle iyi bir başlangıç yaptığımıza inanıyorum" dedi.

Konuşmasında ATO'nun uzun yıllardır bekleyen projelerinden biri olan, "Dijital Arşiv Projesi"ni hayata geçirmeyi başardıklarına da değinen Menevşe şunları söyledi:

"Çukurova Kalkınma Ajansından aldığımız hibe ile Ticaret Sicili Arşivimizdeki 1 milyon evrakı dijital ortama aktardık. Bu etapla dijital arşivimizde faal ve en çok işlem gören yaklaşık 23 bin şirketin bilgileri artık dosya çıkarmaya gerek olmadan bilgisayar ekranından görüntülenmektedir. Böylelikle arşivimizin önemli kısmının dijital ortama geçmesini sağlanmış, dijital arşiv yazılım ve donanım altyapısı da Odamıza kazandırılmıştır. Önümüzdeki 12 ay içerisinde Oda arşivimizin kalan kısmının da taranması ve arşivin tamamen dijital hale gelmesi sağlanacaktır."

Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi Projesi

Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi Projesi konusunda firmalarla pilot çalışmalara başladıklarını da kaydeden Menevşe, bu konuda da şöyle konuştu:

"Bu projede Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile Odamız arasında bir Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi kurmayı ve bu merkezle Çukurova'daki firmalara dış ticaret ve rekabet bilgisi sağlamayı amaçlamıştık. Projemizin kuruluş ve eğitim bölümlerini tamamladık. Şimdi Odalarımızda yetiştirdiğimiz personel ve eğitmenlerimiz, seçilen pilot firmalara, dünya, kıta ve ülke bazında fiili potansiyel müşterilerini bulmayı ve rakiplerinin detay bilgilerini edinmeyi öğretiyor, birlikte uygulama yapıyorlar. Bu proje sonunda pilot firmalarımızın ihracat yapmasını bekliyoruz. Eğitilen Oda personelimiz ise proje sonrası talep eden firmalara destek hizmetlerini sürdürecek ve Odamız yeni bir hizmet kalemini hizmetlerine eklemiş olacaktır."

Adana Markasının Öyküleri çalışması

ATO'nun; Adana'nın tanıtımı ve turistlerce öyküler yoluyla dış dünyada anlatılmasının sağlanması amacıyla 2015 yılında Adana Markasının Öyküleri adlı bir çalışma yaptığını ve Adana hakkında öyküler hazırlatarak bir kitap halinde İngilizce ve Türkçe olarak bastırdığını da hatırlatan Atila Menevşe, "Bu çalışmamız 10-12 Mayıs 2016 tarihlerinde Miami Florida'da düzenlenen akademik bir kongrede -Öyküler yoluyla Destinasyon Pazarlaması ve Markalama- adıyla çalışmadaki danışmanlarımız Prof.Dr. Cihan Yavuz ve ekibi tarafından akademik bir tebliğ olarak yayınlanmıştır. Odamızca hazırlatılan ve öykülerin animasyonlarını da içeren görseller bu çalışmada sergilenmiştir. Odamızca yapılan bir çalışmanın Amerika'da akademik alanda yayınlanması ve tanıtılmasında mutluluk duydum. Bu gibi çalışmalarla Odamızın adını her alanda duyurmaya devam edeceğiz" dedi.

Sözlü ile görüşülen konular

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile geçtiğimiz günlerde bazı sorunların çözümü konusunda görüşme gerçekleştirdiklerini de belirten Menevşe, "Fırıncılar, tekstilciler, servis ve taşımacılar meslek komitelerimizin sorunlarını ve taleplerini kendisine anlattık ve olumlu yanıtlar aldık. Kendisi, özellikle kaçak ekmek fırınları ve tahditli servis plakalı araçların denetimi konusunda ilgili bürokratlara talimatlarını verdi. Tekstilcilerin çıkmaz sokağın açılması ve Melekgirmez bölgesinin adının Tekstil Vadisi olarak düzeltilmesi talepleriyle ilgili de inceleme başlattı. Sayın başkana ilgisi için şimdiden teşekkür ediyorum. Belediyemizle odamız arasındaki diyaloğu devamlı bir konumda tutacağız. Umarım en kısa sürede bu çalışmalardan olumlu sonuçlar alacağız" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Demirtaş Adana Valiliği Atila Menevşe Tarkan Kulak Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title