Haberler

ATO Başkanı Bezci'ye Kent Konseyi Şeref Üyeliği Kartı

Güncelleme:

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci'ye, Kent Konseyi Şeref Üyeliği kartı verildi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci'ye, "Kent Konseyi Şeref Üyeliği" kartı verildi.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bezci, Ankara Kent Konseyi Başkanı Seyfi Saltoğlu ve yürütme kurulu üyelerini makamında kabul etti.

Saltoğlu, Ankara Kent Konseyi olarak Bezci'yi, Başkente katkılardan ötürü Ankara Kent Konseyi'nin Şeref Üyeliğine layık gördüklerini belirterek, Bezci'ye "Şeref Üyeliği Kartı" takdim etti.

Ankara Kent Konseyi'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Saltoğlu, Avrupa ödüllü bir kentin belediyesinin Kent Konseyi'nin başkanı olmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Kent Konseyi'nin kendisine yasayla tanınan görevler çerçevesinde tavsiye kararlar aldığını bildiren Saltoğlu, bugüne kadar aldıkları bu kararların 30'a yakınının büyükşehir belediye meclisinden geçtiğini kaydetti.

Başkentte yaklaşık 38 bin sokak hayvanı yaşadığının belirlendiğini ifade eden Saltoğlu, ATO'dan sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasına yönelik projeye destek vermesini istedi.

Ankara'nın başkent olmasına rağmen iş yerlerinde yabancı isim kullanımının yaygın olduğuna dikkati çeken Saltoğlu, "Türkçe isim kullanımı" konusunda yönlendirici girişimlerin olması gerektiğini bildirdi.

Bezci ise Ankara'daki ticari işletmelerin Türkçe isim kullanımına özendirilmesi için yarışma açılabileceğini ifade ederek, ATO'nun sadece üyelerine değil, Ankara'nın her alanda gelişimi için çalışmalar yürüttüğünü bildirdi.

Sokak hayvanları konusunun kanayan bir yara olduğuna dikkati çeken Bezci, zaman zaman insanlar için tehlike oluşturmakla birlikte sokak hayvanlarının barınaklara kapatılmasının da etik bir çözüm olmadığını, ATO olarak sokak hayvanları konusunda yapılacak çalışmaya destek verebileceklerini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Ankara Ticaret Odası Salih Bezci Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title