Haberler

ATO Başkanı Bezci: ATO'nun Mevduatı İhaleye Çıkarılarak En Yüksek Faiz Veren Bankaya Yatırılıyor

Ankara Ticaret Odası(ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, ATO'nun mevduatının Halk Bankası'ndan alınarak İş Bankası'na transfer edilmesinin altında herhangi bir maksat aramanın, kuruma yönelik maksatlı bir yaklaşım olduğunu belirterek, ATO'nun mevduatının ihaleye çıkılarak en yüksek faiz veren bankaya yatırıldığını vurguladı.

Ankara Ticaret Odası(ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, ATO'nun mevduatının Halk Bankası'ndan alınarak İş Bankası'na transfer edilmesinin altında herhangi bir maksat aramanın, kuruma yönelik maksatlı bir yaklaşım olduğunu belirterek, ATO'nun mevduatının ihaleye çıkılarak en yüksek faiz veren bankaya yatırıldığını vurguladı.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, bugün bir gazetede "Ortaklığa Büyük İhanet" başlığıyla yer alan konular üzerine yazılı açıklama yaptı. Söz konusu haberde ATO'nun 59. Komite Meclis Üyesi Atillahan Kurt'un yazılı sorularında yer alan ATO'nun mevduatının Halk Bankası'ndan alınarak İş Bankası'na transfer edilmesinin altında herhangi bir maksat aramak, kuruma yönelik maksatlı bir yaklaşım olduğunu belirten Bezci, Ankara Ticaret Odası'nın mevduatının ihaleye çıkılarak en yüksek faiz veren bankaya yatırıldığını dile getirdi. Ankara Ticaret Odası'nın parasının iki ayrı mevduat hesabı halinde bankada bulunduğunu dile getiren Bezci, "Vadeler bittiği anda ihaleye çıkılır. En son çıkılan ihale günü itibariyle en yüksek faizi yüzde 12.45 ile İş Bankası vermiştir. Aynı ihalede Halk Bankası yüzde 11.75 oranında faiz teklif etmiştir. Halk Bankası ile İş Bankası'nın teklif ettikleri faiz oranları arasında 0.70'lik bir fark söz konusudur. Bugüne kadar olduğu gibi, bu sefer de kurum menfaatleri açısından en yüksek faiz veren banka tercih edilmiştir. Banka seçimi konusundaki yorumlar gerçeğe aykırıdır" ifadelerini kullandı.

-"KURUM YIPRATILMAK İSTENİYOR"-

Ankara Ticaret Odası'nın bir grup komite ve meclis üyesi ile basın mensupları ile birlikte Şanghay'da düzenlenen "Türk Kültür Yılı Etkinliği"ne katılmasının da yine kurumu yıpratmak amacıyla gündeme getirildiğini kaydeden Bezci, şu açıklamalarda bulundu:

"Öncelikle bilinmelidir ki söz konusu etkinlik 2-9 Ekim 2013 tarihinde, yani 17 Aralık'tan önce bir tarihte yapılmıştır. Söz konusu etkinliğe katılma kararı Odamız Dış Ticaret ve Uluslararası İşbirliği Özel İhtisas Komisyonu'nun 2 Ağustos 2013 tarihinde aldığı ve 'Dünyanın en hızlı büyüyen ikinci büyük ekonomisi Çin Halk Cumhuriyeti ekonomisinden Ankara'nın payını alması' amacıyla yaptığı teklifi üzerine alınmıştır.

Çin'de Türk Kültür Yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Turkuaz Türk Kültürü ve Yemekleri Festivali, Ankara Ticaret Odası'nın Çin ziyaretindeki çalışmalarından biri olmuştur. Odamızdan yönetim kurulu üyeleri, dış ticaret özel ihtisas komisyonu üyeleri, meclis üyeleri ve basın mensuplarından oluşan 33 kişilik bir heyet Şanghay'daki Festivale katılmanın yanı sıra Şanghay Ticaret Odası, Çin Dış Ticaret Geliştirme Konseyi, Guangdong Türkiye İşadamları Derneği, Şanghay Ticaret Merkezi ziyaret edilmiş ve görüşmeler yapılmıştır. Ankara Ticaret Odası'nın stant açtığı festival 22 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Ankara Ticaret Odası'nın Çince Ankara Ulaşım Cep Haritası ve Ankara'yı tanıtıcı materyaller dağıttığı festivalde, ATO ilimizin ve ilimiz ticaretinin tanıtımında çok önemli bir görev ifa etmiştir.

Festivale Ankara Ticaret Odası dışında Türkiye'den Gebze Ticaret Odası, Şanlıurfa Valiliği, Konya Valiliği, Bursa Valiliği, Pasifik Ülkeleriyle Sosyal ve İktisadi Dayanışma Derneği katılmıştır."

-"KURT'UN 'DETAYLI BİLGİ VERİLMEDEN BÖYLE BİR ORGANİZASYONA ALET EDİLME' İDDİASI GERÇEK DIŞI"-

Haberde adı geçen 59. Komite Meclis Üyesi Atillahan Kurt'un Eylül ayında yapılan meclis toplantısında festivale katılmak üzere talepte bulunduğuna dikkat çeken Bezci, meclisin kabulü üzerine katılımlarının sağlandığını vurguladı. Kurt'un "detaylı bilgi verilmeden böyle bir organizasyona alet edilme" iddiasının gerçek dışı olduğunu dile getiren Bezci, şunları kaydetti:

"Katılım kararlarının alındığı meclis toplantısında Türk Çin Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Sekreteri katılarak hem bilgi vermiş hem de organizasyonu tanıtmak amacıyla hazırlanan bir filmi göstermiştir. Gazetede 'Türkçe Olimpiyatları ATO'da mı?' başlığıyla yer alan üçüncü iddia da diğerleri gibi gerçek dışı ve maksatlıdır. Ankara Ticaret Odası Congresium Uluslararası Kongre ve Sergi Salonu ihaleyle Fransız GL Evans AŞ-Türk Serenas ortaklığına kiraya verilmiştir. ATO Congresium Uluslararası Kongre ve Sergi Salonu'nun işletmesi Ankara Ticaret Odası tarafından yapılmadığı gibi, şirket yetkililerinden öğrenilen bilgiye göre Congresium salonlarında da Türkçe Olimpiyatlarına ilişkin herhangi bir organizasyon yapılması söz konusu değildir. Sonuç olarak, Ankara Ticaret Odası maksatlı haberlerle yıpratılmaya çalışılmaktadır. Söz konusu gerçek dışı habere itibar edilmemesini kamuoyunun bilgisine sunarız."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ankara Ticaret Odası Halk Bankası Salih Bezci Gazeteler Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title