Haberler

Atmalılar Vakfı'nın Tanıtımında Birlik Mesajları Verildi

Atmani Atmalılar Eğitim, Kültür, Çevre ve Yardımlaşma Vakfı tarafından, Malatya'nın Arguvan ilçesinde düzenlenen tanıtım toplantısında birlik ve beraberlim mesajı verildi.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata'nın katıldığı toplantıya ağırlıklı olarak; Ağrı, Van, Diyarbakır, Siirt, Şanlıurfa, Mardin, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Malatya olmak üzere toplam 32 ayrı ilden katılımın olduğu belirtildi.

Atmani Vakfı tarafından Kömürlük Köyü'ndeki Atmalılar İlköğretim Okulu'nun bahçesinde düzenlenen etkinlikte konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Burası kardeşliğin, barışın, hoşgörünün, sevdanın, sevginin, bereketlendiği topraklar. Malatya öyle aslında, Arguvan ile birlikte. Malatya bir gökkuşağı, tüm gökkuşağının renklerini barındırıp, o renklerin bir birine müdahalesi olmadan yaşayan bir kültürdür Malatya. O gökkuşağı hep beraber yaşarken aynen bir yelpaze gibi döndüğünde bir bütün olarak biz Malatya'yız der. Biz biriz, biz beraberiz. Diyoruz ki gelin canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım. Hep beraber Türkiye'nin inşasında, hep birlikte beraberce çakıl taşlarını yerlerine koyalım. Bizi bölmek isteyenler var mı, tabi ki var. Bizi parçalamak isteyenler var mı, tabi ki var. Ama biz birlikte Türkiye olduğumuzu dünyaya, her tarafa duyurmak zorundayız" dedi.

Birlik, beraberlik ve huzurun önemine değinen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, şöyle konuştu:

"Burada kimse mezhebinden dolayı ayrıma uğramaz, kimse etnik kimliğinden dolayı ötekileştirilmez, kimse siyasi düşüncesinden dolayı fraklı bakılmaz. Çünkü burada bu öğretilerde bunlar hakim kılınmıştır. Her zaman Hacı Bektaşların, Pir Sultanların, Şeyh Bedrettinlerin öğretileri bu topraklarda yetişmiştir, yeşermiştir. Görüyoruz ki o atılan tohumlar yeşermeye devam ediyor. O tohumlara su dökenleri buradan bir kez daha selamlıyorum. Bizler bir birimizin farklı mezheplerini, farklı etnik kimliklerini ayrıştıran değil, zenginlik olarak görmeliyiz ve bir birimizi bir birimize benzetmek için uğraşmamalıyız. Herkes mezhebi ile inancı ile değerlidir. Herkesin etnik kimliği kendi şerefidir, herkesin mezhebi kendi şerefidir. Buna böyle baklam lazım, saygı duymak lazım. Hem dinimizi hem dilimizi sadece kendimiz için değil, karşımızdaki insanlar içinde özgürce yaşayabilmeleri için istemeliyiz, bu konuda mücadele etmeliyiz. Bugün zaman zaman eleştirilse de zaman zaman farklı nitelendirilmelerde bulunulsa da Mustafa kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu Cumhuriyet, bizi Suriye yapmadı, bizi Mısır yapmadı, bizi Irak yapmadı. Bunu için Cumhuriyetin kurulmasına emek verenleri bir kez daha selamlıyorum."

"Doğum kolay değildir, sancı çekeceksiniz" diyen İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye, bu sancıyı çekerek, büyük bedeller ödeyerek, ihtilallar geçirerek, insanlar sağcı, solcu, Kürt, Türk diye bölünerek ki, emperyalizmin temelinde bu anlayış vardır. Biz ülke olarak birlikte Arguvan olacağız, biz insan olarak birlikte Atma olacağız, biz insanlar olarak birlikte Malatya olacağız ve biz birlikte Türkiye olacağız."

Atmani Vakfı Başkanı Kemal Düzova ise, "Kimin ne dediği önemli değil, asıl önemli olan bu bölgeye kimin katkı sunduğudur. Kimliklerin sorgulandığı, insanların ayrıştırıldığı, şu dönemlerde farklı kültürleri, inançları, etnik kökenleri bir arada tutan Atmani Vakfı'nın kurulması Türkiye'ye örnek olacaktır. Eğer yanlış yaparsak ikinci çiviyi elimize çaksınlar. Biz Türkiye'de bir gövdeyiz, biz Türkiye'de sağız, soluz, Aleviyiz, Sünni'yiz, Çünkü biz Atmalıyız" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veli Ağbaba Türkiye Arguvan Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title