Haberler

Buldukları Parayı Bankanın Kapısından İçeri Atan Çocuklara Ödül

Güncelleme:

Kastamonu'nun Abana ilçesinde okul yolundaki ATM önünde 30 lira bulduktan sonra parayı kilitli banka kapısının altından içeri atan 2 ilkokul öğrencisi banka yetkililerince ödüllendirildi.

Kastamonu'nun Abana ilçesindeki Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Halis Yahya Kapçak ve Yiğit Özkan Sakallıoğlu, okullarına giderken bir bankanın ATM'si önünde 30 lira buldu.

PARAYI KAPININ ALTINDAN İÇERİ ATTILAR

Güvenlik kamerası görüntülerine göre, bir süre çevrelerine bakınan öğrenciler, bankanın kapısının kilitli olduğunu anlayınca buldukları parayı, kapının altından içeri atarak yollarına devam etti.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ İNCELENDİ

Mesai saatinin başlamasının ardından banka içerisinde söz konusu parayı bulan görevliler, kamera görüntülerinden paranın bir kişi tarafından düşürüldüğünü ve daha sonra öğrencilerce bulunarak içeri atıldığını belirledi.

ÇOCUKLARA ÖDÜL

Yetkililer, öğrencileri öğrenim gördükleri okulda ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi.

"HİÇ DÜŞÜNMEDİK"

Parayı bulan öğrencilerden Halis Yahya Kapçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Arkadaşım Yiğit ile okula giderken bankanın önünden geçiyorduk. Bu sırada kaldırımda 3 tane 10 lira olduğunu gördük. Hiç düşünmeden bu parayı aldım ve kapıdan içeriye bıraktım. Tekrar böyle bir durumla karşılaşsam yine aynı şekilde yapardım." dedi.,

"TAKDİRE ŞAYAN"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ertürk ise minik öğrencilerin sergilediği yüreği büyük davranışın takdire şayan olduğunu dile getirdi.

Olayın bankayı açan personel tarafından fark edildiğini ifade eden Ertürk, şunları kaydetti:

"Sabah bankanın kapısını açan personel, yerdeki parayı görmüş. Daha sonra kamera kayıtları incelendiğinde paranın iki öğrenci tarafından bırakıldığı fark edilmiş. Durumun haber verilmesiyle görüntüleri izleyen öğretmen arkadaşlarımız, örnek bir davranışta bulunan öğrencilerimizi tespit etti. Miktarın önemi yok, çocuklarımızın bu davranışı bizleri duygulandırdı ve mutlu etti. Burada, öğretimin dışında eğitimin de ne kadar önemli olduğunu gördük. Öğrencilerimizi, onları yetiştiren aileleri ve öğretmenlerimizi kutluyoruz."

Kaynak: AA / 3. Sayfa

Kastamonu Abana 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (15)

HATO:

OKADAR İYİ YETİŞTİRİLMİŞKİ COCUKLAR DÜSÜNMEDEN PARAYI KOYDULAR. . HARIKA COCUKLARSINIZ

50
0
yanıtYanıtla
osmanlı:

helalllll

49
0
yanıtYanıtla
tanju:

kastamonu memleketim. . bazı evlat doğurur. . bazılarıda hain terörist. . . . fark bu işte

36
5
yanıtYanıtla
aslanlar:

aferin aslan parçaları

39
0
yanıtYanıtla
fırıldak türkiyede dürüst çocuk:

bu kıyamet alameti. . siyasetçi ve işadamları parayı parsel parsel götürürken yerdeki 30 lirayı kpıdan içeri atmak kıayamet alametidir

36
1
yanıtYanıtla
KARTAL:

ÜLENNNNN FIRILDAK UNUTMA SENDE BEGENMEDİGİN TÜRKİYEDE YASIYORSUN VE FIRILDAGIN YANINDA BİRDE NANKÖRSÜN. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

yanıt4
yanıt11
pehh:

embesiller

2
28
yanıtYanıtla
KARTAL:

BU HABER BENCE PARA İÇİN VATANINI SATANLARA KAPAK OLSUN. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

28
0
yanıtYanıtla
aslan:

KÖKENİMİZ KABA OĞUZLARA DAYANIR(KASTAMONU OSMANCIK AMASYA BÖLGESİ ADIMIZ KABADIR AMA YÜREĞİMİZ BİR ÇİĞ TANESİ KADAR YUMUŞAKTIR.

25
3
yanıtYanıtla
adana salgam suyu:

helal süt emzirmis ailesi helal olsun cocuklara masallah yarab böyle temiz insanlari cogalt

25
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title