Haberler

ATM'lerde Sahteciliği Önlüyor

Güncelleme:

Cardtek Group şirketlerinden CredoWork, finans sektörüne özel geliştirdiği Manage ATM ürünüyle, ATM ve Kiosk'ların uzaktan yönetilmesini sağlıyor.

TESID KOBİ dalında yılın en yenilikçi ürünü ödülünü de kazanan Manage ATM, kullanıcı dostu yapısı ve finans kuruluşlarına zaman, maliyet tasarrufu ve ekstra güvenlik sağlamasıyla öne çıkıyor.

CredoWork tarafından finans sektörüne özel olarak geliştirilen Manage ATM, finans kuruluşlarının ATM ve Kiosk'larını uzaktan yönetebilmesini sağlıyor. Şu an 3 bine yakın ATM'de bulunan Manage ATM, ATM'lerin kapısının açılması, içeri giriş yapılması, iç/dış aydınlatmanın uygun şekilde sağlanması ve topraklama, gerilim oranlarının ölçümü gibi fiziki güvenlik koşullarını kontrolünü cihazların yanındaymışcasına hızlı bir şekilde sağlıyor. Böylelikle bankalar, zaman ve maliyet tasarrufunun yanı sıra, ekstra güvenlik de sağlıyor.

ATM'lerde sahteciliği engelliyor

CredoWork tarafından geliştirilen Manage ATM, fiziki güvenliğin yanı sıra, ek donanım olarak kullanılan ATM "anti-skimming" donanımı ile ATM'ler aracılığıyla yapılan sahtecilik işlemlerini de engelliyor. Ek güvenlik modülü, yaydığı manyetik alanla kart kopyalanmasını engellemenin yanı sıra, gerekli okuyucu modülünü de bloke edebiliyor.

Türkiye'de yaklaşık 45 bin ATM bulunduğunu belirten CredoWork Genel Müdürü Gökhan Koldaş, bu ATM'lerin 15 bin kadarının bir şubeye bağlı olmadığını söyledi. Koldaş, "Manage ATM ürününü kullanan 3 bine yakın ATM bulunuyor. Uzaktan yönetilen 15 bin ATM olduğu düşünüldüğünde pazarın bu konuda oldukça açık olduğu görülüyor. Tüm ATM'lerin ekstra güvenlik ve zaman tasarrufu sağlayan bu sisteme geçmesi, sahtecilik işlemlerini de göz önünde bulundurursak, ülke ekonomisine büyük bir kazanç sağlayacak" dedi. Manage ANY adıyla şube otomasyonu çalışmaları da olduğunu belirten Koldaş, "Toplumsal olaylarda, şubenin ve/veya şube önü ATM'lerin zarar görmemesi adına kepenklerin kendi kendine veya uzaktan kapanması buna güzel bir örnek olacaktır" şeklinde konuştu.

İhtiyaca Özel Çözüm

Bankaların ihtiyaçlarına özel olarak yapılandırılabilen Manage ATM / Manage ANY, banka operasyon ekipleri tarafından da kolayca yönetilebiliyor. Manage ATM'in kolay yönetilebilir olması insan kaynağının efektif kullanımı açısından da büyük önem sağlıyor.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Teknoloji Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title