Haberler

Atm Fareleri Tutuklandı

İzmir'de, bankaların otomatik para çekme makinelerine (ATM) taktıkları cihazlarla kopyaladıkları kartlardan para çeken iki kişi, polis tarafından yakalandı.

İzmir'de, bankaların otomatik para çekme makinelerine (ATM) taktıkları cihazlarla kopyaladıkları kartlardan para çeken iki kişi, polis tarafından yakalandı. Mahkemeye çıkarılan 2 şüpheli tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gaziemir İlçesi'nde vatandaşların banka ve kredi kartlarından bilgileri dışında para çekildiği şikayetleri üzerine harekete geçti. İnceleme sonucunda Gaziemir'deki bir ATM'ye kopyalama cihazının yerleştirildiği görüldü. Polisin araştırmasında burada kopyalanan kartlarla Antalya'dan para çekildiği belirlendi. Polisin güvenlik kamerası ve fiziki takibi sonucu şüpheliler F.Ç. ve F.E.Ç. gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çeşitli bankalara ait 6 banka kartı, kopyaladıkları kartlara ait olduğu düşünülen çok sayıda şifrenin yazılı olduğu not kağıtları, 3 hafıza kartı, banka dekontları, bilgisayarlar, kopyalama ve çekim işlemleri sırasında giydikleri kıyafetler, kart kopyalama aparatı yapımında kullanılan alet ve malzemeler, elektronik devre ele geçirildi.

İlk belirlemeye göre şüphelilerin 12 kişinin kartından 30 bin TL civarında para çektiği, il il dolaşarak Amasya, Sivas, Antalya gibi illerimizde de kopyalama ve izinsiz para çekim işlemlerine karıştıkları belirlendi. Polisin bu iki zanlıyla bağlantılı diğer şüphelileri yakalama çalışması sürerken, mahkemeye çıkarılan F.Ç. ve F.E.Ç. tutuklandı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziemir Antalya İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title