Haberler

Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası - Kayseri

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde düzenlenen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası final müsabakaları başladı.

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde düzenlenen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası final müsabakaları başladı.

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, atın Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Geleneksel spor dallarını, geçmiş ile geleceğin buluşturulması adına önemsediklerini ifade eden Gülcüoğlu, oldukça masraflı bir spor dalı olan atlı okçuluğa gönül veren sporcuları da kutladı.

Gülcüoğlu, bundan sonra yapılacak bütün yarışmalara talip olduklarını dile getirerek, "Çünkü Bünyan'da bir vizyon değişimini sağlamaya çalışıyoruz. Geleceği kucaklayan bir Bünyan oluşturma gayretindeyiz. İnşallah, bunu yaparken sosyo-kültürel faaliyetlerden de ödün vermeyeceğiz." dedi.

Çeşitli illerden 49 atlı okçunun katıldığı şampiyonada finaller, "Kabak ve Memlük" stilinde gerçekleştirilecek.

"Gençler ve yetişkinler" kategorilerinde yarışan sporcular, kabak stilinde 100 metrelik parkurda, 8 metrelik bir direğin tepesindeki 60 santimetre çapındaki bir hedefi vurmaya çalışacak. Memlük stilinde ise yine 100 metrelik parkurdaki çoklu hedefleri vurarak puan toplayacaklar.

Şampiyona etkinlikleri çerçevesinde, bu akşam "Biz Hep Buradayız Çanakkale Geçilmez" isimli tiyatro oyunu ile İrfan Gürdal konseri düzenlenecek. 31 Temmuz Pazar günü ise atlı cirit, Manas Destanı gösterisi, atlı akrobasi, gökbörü oyunu, atlı savaş sanatları gösterisi gibi etkinlikler ile ödül töreni gerçekleştirilecek. Bu etkinlikler için Kırgızistan'dan da 15 kişilik özel ekip geldi.

Kaynak: AA / Güncel

Şinasi Gülcüoğlu Kayseri Türkiye Bünyan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title