Haberler

Atletizmde Başarı Bilimsellikle Gelecek

Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar: "Öncelikli amacımız ve önceliğimiz tüm sporcularımızın antrenmanlarını ve çalışmalarını bilimsel olarak yapmaları"

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, "Öncelikli amacımız ve önceliğimiz tüm sporcularımızın antrenmanlarını ve çalışmalarını bilimsel olarak yapmaları" dedi.

Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 Rio Olimpiyatları için 25 Ocak-8 Şubat tarihlerinde İzmir'de farklı üniversitelerden uzmanlarla koordineli şekilde milli takım aday kadrosunu oluşturmak için "Performans ölçümleri antrenman ve sağlık değerlendirme semineri" yapacaklarını söyledi. Seminerde birçok önemli konunun ele alınacağını kaydeden Çintimar, şöyle konuştu:

"Öncelikli amacımız ve önceliğimiz tüm sporcularımızın antrenmanlarını ve çalışmalarını bilimsel olarak yapmaları. Tüm dünya böyle çalışıyor. Olimpiyatlar için önümüzde 2,5 yıllık bir süreç var. Bu süreçte seminer hem sporcuları kontrol altına alma hem de bilimsel çalışma için önemli. Bilim adamları ve spor bilimcilerini sporcularla iç içe hale getirmek istiyoruz. Sporcularımıza Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle en iyi hizmeti sunarak, onlardan en iyi performansı elde edeceğimize inanıyorum. Sporcuların performansını etkileyecek olası hastalıkların önüne geçmek için rahatsızlıkların tespit edilip, tedavisinin yapılması sporcuları. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüp Rio'ya daha fazla sporcuyla katılıp, daha başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız."

Seminer

Toplam 116 sporcu ve 7 antrenörün davet ediliği Ege Üniversitesi'ndeki "performans ölçümleri antrenman ve sağlık değerlendirme semineri"ne daha önce gerekli testleri yaptıran sporcularla Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'na katılacak atletler katılmayacak. Semiere çağrılanlar şöyle:

Bayanlar:  Aslı Arık, Berivan Şakır, Birsen Engin, Burcu  Büyükbezgin, Burcu, Yüksel, Buse Arıkazan, Büşra Yıldırım, Demet Parlak, Deniz Yaylacı, Derya Yıldırım, Dudu Polat Karakaya, Ecem Açakara, Eda Tuğsuz Elçin Kaya, Elif Karabulut, Elvan Abeylegesse, Emel Dereli, Emel Şanlı, Emine Hatun Tuna, Esma Aydemir, Esra Emiroğlu, Esra Gaz, Fatma Arık, Gamze Bulut, Gamze Özgör, Gülcan Mıngır, Gülçin Aysal, Hatice Öztürk, Hatice Ünzir, Kadriye Aydın, Kübra Sesli, Meryem Çanakçı, Nimet  Karakuş, Özge Akın, Özge Soylu, Özge Yılmaz, Özlem Kaya, Pınar Aday, Sare Bostancı, Seda Fırtına, Selena Durna, Sema Apak, Semiha Mutku, Senem Çağlan, Serpil Koçak, Sevim Serbest, Songül Konak, Sultan Haydar, Tubay Erdal, Tuğba Güvenç, Tuğba Koyuncu, Türkan Özata, Ümmü Kiraz, Yudum İliksiz, Zehra Uzunbilek, Zeliha Uzunbilek.

Erkekler: Abdulgani Tuna, Ahmet Arslan, Ahmet Talha Kılıç, Ali Kaya, Ali Kilisli, Alper Kulaksız, Alperen Acet, Aşkın Karaca, Aykut Ay, Aykut Tanrıverdi, Batuhan Altıntaş, Bekir Karayel, Cihat Ulus, Doruk Uğurer, Emin Öncel, Emre Güleryüz, Enis Ünsal, Ercüment Olgundeniz, Ersin Tekal, Ersin Tacir, Fatih Aktaş, Fatih Avan, Fatih Bilgiç, Furkan Hasan Can, Hakan Duvar, Halil Akkaş, Halit Kılıç, Harun Akın, Hasan Pak, Hasan Basri Güdük, Hüseyin Atıcı, İlhami Tanui Özbilen, İrfan Yıldırım, İzzet Safer, Kemal Koyuncu, Levent Ateş, M. Emin Tan, Mahsum Çelik, Mehmet Çağlayan, Mehmet Güzel, Mehmet Yarımay, Meriç Kızıldağ, Murat Gündüz, Muratcan Karapınar, Musa Tüzen, Mustafa Tan, Mustafa Güneş, Oğulcan Düzyurt, Oğuz Kardaş, Oktay Güneş, Osman Can Özdeveci, Ozan Pamuk, Özkan Baltacı, Polat Kemboi Arıkan, Ramazan Karagöz, Ramil Guliyev, Sait Özdemir, Serhat Birinci, Süleyman Bekmezci, Şahin Şenoduncu, Şehabettin Karabulut, Şeref Dirli, Şeref Osmanoğlu, Talat Erdoğan, Tarık Langat Akdağ, Tolga Yılmaz, Tolgahan Yavuz, Toros Pilikoğlu, Tunahan Durmaz, Umutcan Emektaş, Utku Çobanoğlu, Ümit Sungur, Vedat Akkurt, Vedat Günen, Yavuz Can, Yiğitcan Hekimoğlu, Yunus Pehlevan, Yusuf Pehlevan. - İzmir

Kaynak: AA / Spor

Halit Kılıç Harun Akın Ali Kaya İzmir Spor Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title