Haberler

Atletizm Milli Takımı Altyapı Seçmeleri

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar: "Amaç 2020 ve 2024'te bu kadrodan en iyileri kim olur ne olur onları bulabilmek.

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun (TAF) geleceğin şampiyonlarını belirlemek için Erzurum'da düzenlediği "Turkcell 2020 Küçükler ve Yıldızlar Olimpik Hazırlık Kampı" kapsamında atletizm milli takımı altyapı seçmeleri başladı.

Ülke genelinde düzenlenen küçükler ve yıldızlar kategorilerindeki müsabakalarda dereceye giren 448 sporcu, seçmeler için Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü atletizm sahasına geldi.

TAF Teknik Kurul Üyesi ve Genel Koordinatör Hanifi Aslantürk ve 8'i yabancı 84 antrenör gözetiminde gerçekleşen ve iki gün sürecek seçmelerin ilk gününde sporcular, derece yapabilmek için kıyasıya mücadele etti.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk hedeflerinin 2015 dünya atletizm şampiyonası ve 2016 Rio Olimpiyatları olduğunu söyledi.

Çintimar, "Fakat hep ilk ve bir sonraki hedefe kilitlenip, sonraki hedefleri unuttuğumuz için maalesef hep sıkıntı yaşıyoruz. Biz bunu aşma adına 2020 ve 2024 kadrosuyla başladık. Bu kadroları yetiştirebilme, seçebilme, onları belirleyebilme, bunlarla 2024 ve 2028'e çocuklarımıza hangi hedeflerle nasıl hazırlayacağımızı belirlemek için buradayız" dedi.

Fatih Çintimar, 2015 ve 2016 aday kadrosunun ayrı bir ortamda farklı bir kamp düzeni içinde, genel koordinatörler ve baş antrenörlerin nezaretinde çalışmalarına devam edeceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu kampın birinci amacı 2020 ve 2024 kadrolarını oluştururken yeni antrenörler yetiştirebilmek. Yabancı ve ülkedeki başarılı antrenörlerin nezaretinde yeni genç antrenörler yetiştirebilmek. Gençlerimizle ve bölgesel anlamda atletizmi tüm Türkiye'ye yayabilmek. Tüm Türkiye'de atletizmi en iyi şekilde temsil edebilecek, çalıştırabilecek nitelikli antrenör kadrosunu çoğaltabilmek ve bunu çoğalttığımız sürece de yetenekleri tespit edip sonra da yok etmeden onları kamplarla hazırlamak. Bu yıl ilkini düzenledik. Önümüzdeki yıl bu kamplar 3 kez olacak. 15'er günlük kampta da çocuklarımız hocalarıyla hem bir tatil havasında hem bir eğlence ve eğitim anlamında ciddi bir eğitim alacaklar. Dolayısıyla bu katlanarak devam edecek. Her yıl yenileri eklenecek ve eklemelerin yanında çıkanlarda olacak. Amaç 2020 ve 2024'te bu kadrodan en iyileri kim olur ne olur onları bulabilmek. Onları ve hocalarını yetiştirebilmek. Daha sonra da inşallah hep beraber o yıllarda yapılacak organizasyonlarda mutlu olabilmek." - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Erzurum Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title