Haberler

Atletizm: Anadolu Yıldızlar Ligi

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Ağrı'da düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi (Analig) puanlı atletizm müsabakaları sona erdi.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Ağrı'da düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi (Analig) puanlı atletizm müsabakaları sona erdi.

Ağrı Vali Lütfi Yiğenoğlu Stadyumu'nda iki gün süren müsabakalara, 10 ilden 180 sporcu katıldı.

Ödül töreninde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Cemil Budak, müsabakalarda yer alan sporcuları ortaya koydukları mücadeleden dolayı tebrik etti.

Budak, kentte iki gün süren Anadolu Yıldızlar Ligi müsabakalarının sona erdiğine değinerek, "Bakanlığımız tarafından iki yıldan beridir uygulanan Anadolu Yıldızlar Ligi'ndeki amacımız, buradaki yıldızları seçip Türkiye olimpiyat merkezlerinde yetiştirmek ve Türkiye'ye olimpik sporcu kazandırmaktır" dedi.

Yarı final yarışmalarının 24-25 Mart tarihlerinde Gaziantep'te, final müsabakalarının ise 3-4 Nisan'da Adana'da yapılacağını anlatan Budak, şöyle konuştu:

"Geçen yıla nazaran Anadolu yıldızlarında branşlarda hiç finale çıkamadığımız gruplar oldu. Geçen yıl puanlı atletizmde sekizinci olmuştuk. Bu yıl ise üçüncü olduk. Şuanda Gaziantep'teki yarı finali geçip Adana'da yapılacak final müsabakasına çıkmayı düşünüyoruz. Antrenörlerimiz bu konuda iyi çalışıyorlar. Haftaya kadar çalışmalarımız devam edecek. Adana'daki finalde Ağrı puanlı atletizmde var diyeceğiz. Amacımız Ağrı'yı ve Türkiye'yi bütün branşlarda iyi bir şekilde temsil etmektir. Burada mücadele eden tüm sporcu ve antrenörleri tekrar tebrik eder, başarılarının devamını dilerim."

Müsabakalar sonucunda erkek takım sıralamasında yıldız erkeklerde birinciliği Muş, ikinciliği Van, üçüncülüğü de Iğdır illeri elde etti. Yıldız kızlarda ise Van birinci, Muş ikinci, Ağrı üçüncü oldu.

Tören, dereceye giren sporculara madalyalarının verilmesiyle son buldu.

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Türkiye Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title