Haberler

    Atletico Madrid Penaltılarla Çeyrek Finale Çıktı!

    Vİcente Calderon'da oynanan muhteşem mücadelede çeyrek final biletini penaltılar sonucunda Atletico kaptı.

    Şampiyonlar Ligi son 16 turu mücadelesini penaltılarla kazanan Atletico Madrid, Bayer Leverkusen''i kupa dışana itti ve çeyrek finale çıktı.

    Bayer Leverkusen'de Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu penaltı vuruşundan yararlamadı. Ev sahibi Atletico penaltıları 3-2 kazandı.

    90 dakikada sonucunda Atletico Madrid'in tek golünü 27. dakikada Mario Suarez kaydetti.

    MAÇ HIZLI BAŞLADI

    Maça etkili başlayan Atletico Madrid, ilk düdükle birlikte rakip kalede baskıyı kurdu ve pozisyonlar aradı.

    Arda Turan ve Griezmann'ın taşıdığı toplarla Leverkusen kalesine Atletico Madrid gelmesine rağmen ilk tehlikeli atak Bayer Leverkusen'den geldi.

    17. dakikada kullanılan köe vuruşunun ardından Drmic, geriden gelen Son'a iyi bir pas çıkardı. Son'un sağ ayağıyla kaleye gönderdiği topu Mario Mandzukic çizgiden çıkardı.

    ÖMER'İN ŞANSSIZLIĞI

    Bayer Leverkusen'e karşı oyun üstünlüğünü eline alan Atletico, duran toplarla Alman ekibinin kalesinde tehlikeler yaratmaya devam etti.

    Maça iyi başlayamayan Ömer Toprak, 27. dakikada şanssız bir şekilde İspanyollar'ın öne geçmesine sebebiyet verdi.

    Leverkusen savunmasının uzaklaştırmaya çalıştırdığı pozisyonda topla uluşan Mario Suarez, sol ayağıyla sert vurunca Ömer'in ayağına çarpan top filelere gitti ve Atletico öne geçti. 1-0

    Golün ardından baskıyı devam ettiren Atletico'da Mario Manduzkic 30'da net bir gol fırsatını değerlendiremedi.

    İlk devrenin kalan dakikalarında sakatlıklardan dolayı oyun çok durdu ve bu da temponun düşmesine neden oldu.

    Kalan dakikalarda etkili bir pozisyon olmayınca Atletico Madrid, soyunma odasına 1-0 önde girdi.

    Maçın ikinci yarısı ilk yarıya nazaran daha düşük tempoyla başladı.

    Atletico Madrid, ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da rakibine karşın daha arzulu bir oyun görüntüsü çizdi.

    Arda Turan ve Griezmann ile ikinci yarının ilk 15 dakikasında etkili gelmeyi deneyen Atletico Madrid'e Leverkusen savunmasına Spahic izin vermedi.

    İkinci yarının ilk etkili pozisyonu ev sahibi Atletico Madrid'den geldi. 70. dakikada Koke'nin kullandığı serbest vuruşta Raul Garcia yakın mesafeden vuruşunu yapamadı.

    İki takım da birbirlerinden çekinmeye başlayınca tempo iyice düştü. Atletico Griezmann'ın koşularıyla pozisyon ararken Leverkusen, maçın son 20 dakikasına kadar etkili bir pozisyon bulamadı.

    ARDA İKİ KEZ YAKLAŞTI AMA...

    İkinci yarının başından beri Griezmann'ın yaptığı koşularla pozisyon arayan ev sahibi ekipte Arda gole çok yakaştı.

    75'de sol kanattan ceza sahasına giren Griezmann'ın yerden gönderdiği pasta Arda topa dokumayınca savunma topu uzaklaştırdı.

    Arda'nın pozisyonun ardından ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Mandzukic'in yerden gönderdiği pasa Griezmann vurucaktı ki savunma son anda araya girdi.

    Baskıyı arttıran Atletico'da ceza sahası içinde topla buluşan Arda sert vurdu ama Leno geçit vermedi. Arda beş dakikada iki gol pozisyonundan yararlanamadı.

    ÇEKİMSERLİK MAÇI UZATTI

    Kalan dakikalarda Simeone, Fernandı Torres'i de oyuna sürmesine rağmen başka pozisyon bulamayınca maç uzatmalara gitti.

    Uzatmaların başlamasıyla iki takım daçekimser bir anlayışla maça devam etti.

    Deplasman ekibi Leverkusen 95'te oyuna sonradan Kiessling ile bir pozisyon buldu ama Oblak geçit vermedi.

    İlk uzatma devresinin kalan dakikalarında iki takımın oyuncularında yorgunluk belirtileri ortaya çıkınca tempo düştü.

    Tehlikeli bir pozisyon olmayınca ilk uzatma 1-0'lık sonuçla sona erdi.

    İkinci uzatma devresinde Atletico Madrid'de Arda'nın sağ kanattan gönderdiği pası alan Raul Garcia, köşeye sert bir şut attı ama Leno iyi çıkardı.

    Deplasman ekibi rabinin kalesini uzaklardan denemeye başladı. Oyuna sonradan giren Rolfes, 111'de yaklaşık 35 metreden sert vurdu ama top az farkla dışarı çıktı.

    Uzatmalarda da gol olmayınca maç penaltılara uzadı.

    PENALTILARDA KAZANAN ATLETICO OLDU!

    Penaltılarda Atletico Madrid rakibini 3-2 mağlup etti ve çeyrek finale çıkan taraf oldu.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Atletico Madrid Mario Suarez Ömer Toprak Arda Turan Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title