Haberler

    Atletico Ligde de Uçuyor: 0-2

    Hafta içinde Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükselen Atletico Madrid, zorlu Getafe deplasmanından 3 puan çıkararak La Liga'nın zirvesindeki yerini sağlamlaştırdı.

    La Liga'da 33. hafta mücadelesinde zirve yarışında avantajlı konuma gelmeye çalışan Atletico Madrid, Getafe'ye konuk olduğu maçı 2-0 kazandı ve liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırdı.

    Kart çok, pozisyon az

    Maçın ilk yarısında iki ekip de sert bir oyun ortaya koydu. Oyun sık sık yapılan faullerle durdu ve hakem Borbalan toplamda 4 kez sarı kartını çıkardı.

    İlk tehlikeli pozisyona Atletico girdi. 5. dakikada Filipe'nin taç atışından sonra savunmadan seken topu Villa aldı. Sol kanattan hızla ilerleyen deneyimli forvet, sıfıra inip kale ağzına ortasını yaptı. Topa kimse dokunamadı ve auta gitti.

    19. dakikada Filipe'nin sol kanattan yolladığı derinlemesine pasta David Villa hareketlendi ve ceza sahasına girip topu ağlara yolladı. Ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

    27'de Atletico gole çok yaklaştı. Koke'nin sağ kanattan kazanılan serbest vuruştan yaptığı ortada kale ağzında yükselen Godin kafayı vurdu. Kaleci Codina, çizgi üstünde iyi uzandı ve topu çelmeyi başardı.

    33. dakikada sol kanattan ilerleyen Diego Costa, iki kişiden sıyrılıp ceza sahasında bomboş vaziyette kaldı. Araya giren Rafa, topu Villa'ya atmasına engel oldu. Sonrasında Filipe'nin şutunda da Castro araya girerek topu kornere yolladı.

    39. dakikada sağ kanattan Juanfran'ın ortasında David Villa kafayı vurmak için yükseldi. Ancak kafasından seken top, önce dizine, sonra Alexis'e çarptı ve direğin dibinden auta gitti.

    40. dakikada Juanfran'ın ceza sahasına doldurduğu uzun pasta sağ çaprazdaki Godin, yükselip kafayı vurdu ve kalesini terk eden Codina'nın üstünden topu aşırarak ağlara yolladı: 0-1.

    İlk yarının son anlarında Alexis ile David Villa arasında bir tartışma alevlendi. Bu gergin ortam, hakemin ilk yarıyı bitiren düdüğü geldi ve Atletico, soyunma odasına mutlu giden taraf oldu.

    Atleti fişi çekti

    İkinci yarıya baskılı başlayan taraf Getafe oldu. Ev sahibi ekip, özellikle Colunga'nın oyuna girişinden sonra poziyonlarını sıklaştırdı.

    54. dakikada Pedro Leon'un kornerden ortasında altıpas çizgisinde Rodriguez kafayı vurdu. Courtois, üstüne gelen sert topu çelmeyi başardı.

    58. dakikada Gabi'den çalımla sıyrılan Marica, sağdan kaçan Colunga'ya pasını çıkardı. Topla ilk kez buluşan oyuncunun dar açıdan vuruşunda Courtois kurtarışı yaptı.

    65. dakikada Koke'nin kornerden ortasında kale ağzındaki karambolde Miranda vuruş yapmak istedi. Rakibine engel olurken formasından çeken Lafita, penaltıya sebebiyet verdi ve kırmızı kart görüp takımını 10 kişi bıraktı. Kazanılan penaltıda topun başına Diego Costa geçti. Başarılı forvetin vuruşunda köşeye gönderdiği şutta Codina, çok iyi uzanıp topu çeldi. Boşta kalan topu Adrian tamamladı ancak Codina bir kez daha gole geçit vermedi.

    72. dakikada oyuna yeni giren Diego, sağ çaprazdan içeri kat edip, sol ayağıyla sert bir şut çıkardı. Codina güçlüklü topun kontrolünü sağladı.

    78. dakikada Getafe tribünleri penaltı beklentisiyle ayaklandı. Colunga'nın ceza sahasına havalandırdığı topu almaya çalışan Marica, Miranda'yla girdiği mücadelede yerde kalınca gözler hakeme döndü. Ancak hakem penaltı itirazlarını görmezden geldi ve oyunu devam ettirdi.

    82. dakikada sol kanattan ilerleyen Colunga'nın arka direğe yaptığı ortada bomboş durumdaki Pedro Leon, gelişine vole çekmek istedi. Ancak topu ıskaladı ve auta yolladı.

    84. dakikada Atletico'yu rahatlatan gol geldi. Koke'nin ara pasında sağ kanattan hareketlenen Adrian, ceza sahasına girip arka direğe pasını çıkardı. Geriden fırlayıp gelen Diego Costa, önce topu ağlara yolladı, sonra da direğe dizini çarptı: 0-2.

    Bu golden sonra Diego Costa, sakatlandı ve yerini Cristian Rodriguez'e bıraktı. Kalan sürede başka gol olmayınca üç puanın sahibi Atletico Madrid oldu.

    Bu skorla Atletico, 82 puana yükselerek en yakın takipçisi Real'le arasındaki farkı 3 puana çıkardı. Getafe ise 31 puanla 18. sırada kaldı.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Atletico Madrid David Villa La Liga Getafe Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title