Haberler

Atlar, Özgecan Aslan İçin Yarıştı

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafından "kadına şiddet" konusuna dikkati çekmek için Özgecan Aslan anısına Adana'da 3. kez düzenlenen koşuyu "Mister Strong" isimli at kazandı.

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafından "kadına şiddet" konusuna dikkati çekmek için Özgecan Aslan anısına Adana'da 3. kez düzenlenen koşuyu "Mister Strong" isimli at kazandı.

Adana Yeşiloba Hipodromu'nda günün üçüncü koşusu olarak gerçekleştirilen KV-8 4 ve Yukarı İngilizler kategorisindeki 3. Özgecan Aslan Koşusu, bin 200 metre kum pistte gerçekleştirildi.

Dört atın mücadele ettiği yarışı Doğan Küçükemre'ye ait "Mister Strong" isimli at, jokeyi Ahmet Çelik ile en önde bitirdi.

Yarışın ardından düzenlenen törende Özgecan Aslan'ın ablası Beste Aslan, kupayı atın sahibi Doğan Küçükemre'ye verdi. Küçükemre ise kupayı günün anısına anne Songül Aslan'a takdim etti.

"Kadına yönelik şiddet konusunda 'Özgecan' simge oldu"

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı Yasin Kadri Ekinci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mersin'de iki yıl önce evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen 19 yaşındaki Özgecan Aslan anısına bu yarışı düzenlediklerini, kadına yönelik şiddetin toplumun kanayan yarası olduğunu belirtti.

Bu konuda duyarlı olmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Ekinci, şunları söyledi:

"Buna destek olmak açısından da kadının kendi kendine yetebileceği, iş sahibi olabileceği ortamların yaratılması gerekiyor. Dolayısıyla bu konuda 'Kadın Seyis Projesi'ni hayata geçirdik. Kadınlarla çok daha mutlu, çok daha huzurlu ve çok daha başarılı olacağımıza inanıyoruz. Kadınlarımız sayesinde Türkiye'de atçılığı belirli bir noktaya taşımak adına projelerimiz var. Kadına yönelik şiddet konusunda 'Özgecan' simge oldu. Hepimizin annesi var, kız kardeşi var. Kadınlar saygı duyulacak ve baş tacı edilecek varlıklar. Dolayısıyla kadına yönelik şiddetin son bulması için bu yarışlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz."

"Marslılardan yardım istiyorum"

Baba Mehmet Aslan da kızının adının değil, kadına yönelik şiddetin unutulmamasının kendisini daha çok mutlu ettiğini belirtti.

Kadına yönelik şiddetin son bulmasını istediğini ifade eden Aslan, "Bu şiddetin durdurulması için ne yapmak lazım bilmiyorum. Çok fazla rencide edici cümleler kullanmak istemiyorum ama ben 'Marslılardan' yardım istiyorum. (Kadına yönelik şiddetin) Durdu duracağı yok şimdilik."

"Bitmiyor bu acılar, hiç bitmiyor"

Anne Songül Aslan da kızının adının yaşatılması noktasında çaba gösterenlere teşekkür ederek, kadına yönelik şiddetin son bulmasını istedi.

Aslan, şunları söyledi:

"Artık kim hangi görevi üstlenecekse üstlensin. Bu konuda devlet büyüklerimizden, başbakanımızdan, cumhurbaşkanımızdan yardım istiyoruz. Bunu nasıl çözecekler bilmiyorum. Çok kötü bir durum. Allah kimsenin başına vermesin. Ben artık televizyon dahi izleyemiyorum. Bu tür haberler görünce hemen televizyonu kapatıyoruz. Aile olarak çok kötü oluyoruz. İzleyemiyoruz. Bitmiyor bu acılar, hiç bitmiyor. ve böyle giderse de hiç bitmeyecek. Benim kızımın başına gelenler başkalarının başına gelmesin. Başka Özgecanlar yanmasın."

Abla Beste Aslan da kadınların daha güçlü olmasını ve kendilerine güvenmesini istediğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Her kadının kendi içindeki gücü keşfetmesini istiyorum. Herkesin biraz daha kendi içindeki güveni sağlayabilmesini istiyorum. Burada aile büyüklerimize, devlet büyüklerimize çok büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Umarım çok daha sağlıklı, kendine güvenen ve kendi içinde sınırsız gücü keşfedebilecek bireyler yetiştirebiliriz. Bunun için devlet büyüklerimizin desteğini bekliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Jokey Kulübü Mehmet Aslan Ekinci Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title