Haberler

Atlantik Okyanusu'nda Mahsur Kalan Türk Denizci, İstanbul'a Geldi

Türk denizci Ergül: "İnancımdan hiçbir şey kaybetmedim. Aksine daha da güçlendim. Yine gideceğim. Yine yapacağım ve bu iş sonuçlanacak"

Yelkenlisiyle tek başına Atlantik Okyanusu'nu geçmek isterken kaza geçiren, ardından bir Rus yük gemisi tarafından kurtarılan Türk denizci Dilek Ergül, Hollanda'dan İstanbul'a geldi.

Ergül, Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla geldiği Atatürk Havalimanı'nda bazı yakınları ile Darüşşafaka Cemiyeti'nden yetkililer tarafından çiçeklerle karşıladı.

Basın mensuplarına açıklama yapan Ergül, yaşadığı duyguları anlatmanın imkansız olduğunu söyledi.

Ergül, okyanusu geçmenin çocukluk hayali olduğunu ifade ederek, "Asıl okyanus, o kız çocuklarının okutulmasıydı. Bin kız çocuğumuzun okutulmasıydı. Darüşşafaka senelerdir zaten bizim adımıza bunu yapıyor" diye konuştu.

Atlantik Okyanusu'ndaki yolculuğunun çok zor geçtiğini dile getiren Ergül, "Ama şu anda bunu görmek ve yaşamak her şeye değer. O çocuklar için her riski almaya değer. Ben buna inanarak, çıkmıştım. İnancımdan hiçbir şey kaybetmedim. Aksine daha da güçlendim. Yine gideceğim. Yine yapacağım ve bu iş sonuçlanacak" dedi.

- "İnsanın en iyi dostu, en iyi yoldaşı tekne"

Ergül, "Symina" isimli yelkenlisinin okyanusta kalmasına ilişkin bir soruyu, "İnsanın en iyi dostu, en iyi yoldaşı tekne. Siz ondan ayrılırken o kadar zorlanıyorsunuz ki... Ben inanıyorum, bir gün orada bir yerde onunla karşılayacağız" diye cevapladı.

Karşılama sırasında duygulanan Ergül'ün gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Türk denizci Ergül, Darüşşafakalı kız öğrencilere yardım amaçlı bir proje kapsamında, 11 Ocak'ta Santiago Adası'nın Tarrafal Koyu'ndan okyanusa açıldıktan iki gün sonra kaza geçirmiş, daha sonra bir Rus yük gemisi tarafından kurtarılmıştı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Atlantik Okyanusu Türk Hava Yolları Hollanda Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title