Haberler

Atıl Arazi Park Oldu

Vatandaşlar tarafından bir kısmı bahçe olarak kullanılan ve yıllardır atıl durumda olan arazi Bünyan Belediyesi tarafında vatandaşların kullanabileceği modern bir park alanına dönüştürüldü.

Vatandaşlar tarafından bir kısmı bahçe olarak kullanılan ve yıllardır atıl durumda olan arazi Bünyan Belediyesi tarafında vatandaşların kullanabileceği modern bir park alanına dönüştürüldü.

Bünyan Belediyesi Fatih Mahallesi Belediye Evler mevkiinde kısa süre önce başladığı park alanını tamamladı. Daha önce vatandaşlar tarafından bir kısmı bahçe olarak kullanılan ve yıllardır atıl durumda olan yaklaşık 800 metrekarelik alan Bünyan Belediyesi tarafından park alanına dönüştürülerek vatandaşların hizmetine sunuldu.

Aynı bölgede yapımı devam eden ikinci park alanı ile bir bütünlük sağlayacak olan parkı kısa sürede bir dizi işlemden geçiren Bünyan Belediyesi, atıl araziyi yeşillendirip ağaçlandırdı. Daha sonra yürüyüş yolarlı, aydınlatma sistemleri, araç parkı, temizlik araçları ve vatandaşların oturup dinlenebileceği şehir mobilyalarıyla donatılan alan bölge halkının rahatça kullanabileceği nezih ve modern bir park alnına dönüştürüldü.

Bir yandan yeni park alanlarını Bünyan'a kazandırmak için hummalı bir çalışma yürüten Bünyan Belediyesi diğer taraftan da mevcut parkların bakım, onarım ve yenileme çalışmalarına devam ediyor. İlçedeki bütün parklarda çim biçme ve yabani ot temizleme çalışması yürüten Bünyan Belediyesi, eskiyen ve zarar gören oyun gruplarını yeniliyor, yeni aydınlatma sistemleri, temizlik araçları ve banklarla vatandaşların park alanlarını daha rahat kullanabileceği bir hale dönüştürüyor.

Bu yılki programı dahilinde aralıksız olarak çalışan Bünyan Belediyesi; Fatih, TOKİ ve Dervişağa mahallelerinde içerisinde halı sahalarında olacağı park alanları için hummalı bir çalışma yürütüyor. Bu güne kadar bu alanda attığı adımlar ile adından sıkça söz ettiren Bünyan Belediyesi Güllüce, Karakaya, Akmescit, Tuzhisar 2 adet ve Süksün mahallelerinde olmak üzere 6 adet yeni parkı Bünyan'a kazandırmıştı. İki yeni mesire alanı için protokol imzalayan Bünyan Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yenilenecek olan Pınarbaşı mesire alanında da çalışmalara kısa süre önce başladı. Yine bu alanda ilçede bulunan parkları daha kullanışlı bir hale dönüştürmek için çalışan Bünyan Belediyesi, bütün parkları yeni aydınlatma sistemleri, banklar, çöp kutuları ve oyun grupları ile yeni bir görüntüye kavuşturdu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bünyan Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title