Haberler

Atık Yağını Getir Hediyeni Götür"

Efeler Belediyesi tarafından başlatılan, "Atık Yağ Toplama Kampanyası" yoğun ilgi gördü.

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, yaptığı açıklamada, doğanın korunmasını amaçlayan kampanyanın ilgi görmesinden dolayı atık yağ toplama noktalarının sayısını 14'ten 25'e çıkartıldığını belirtti.

1 litre yağın 1 milyon litre temiz suyu kirlettiğine dikkati çeken Özakcan, "Atık yağlar ekotoksik özelliğe sahiptir. Alıcı ortamı kirleterek, ortamda yaşayan canlıların yaşam alanlarını yok ederek tahribata yol açar. Atık yağlar suya karıştığı zaman temiz su yüzeyini kaplar ve suyun hava ile temasını engeller. Havadan suya oksijen transferini önler, zamanla oksijenin azalmasına sebep olur. Denize, akarsuya ve göle ulaşan bitkisel atık yağlar, kuşlara, balıklara ve diğer canlı türlerine zarar vermektedir" dedi.

Özakcan, Efeler ilçesi sınırlarında bulunan 175 bitkisel atık yağ üreten kurum, kuruluş ve işletme ile yıllık sözleşme yapıldığını, mahalle muhtarlıklarının da atık yağları topladığını belirtip, "Çevrenin korunmasına katkıda bulunmak isteyen duyarlı vatandaşlarımıza getirdikleri her 5 litre atık yağa karşılık 1 litre bulaşık deterjanı hediye ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Mesut Özakcan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title