Haberler

Atık Suların Borularda Biyolojik Arıtımı İçin Türk-Japon Ortaklığı Kuruldu

Türk girişimci Enes Kutluca'nın üniversite yıllarında geliştirdiği biyolojik boru ile atık su arıtma teknolojisi Biopipe, Japon Mistubishi'nin ana hissedarı olduğu Metito tarafından teknoloji lisanslama ve ortak girişim anlaşmasıyla Afrika ve Asya kıtalarında satışa sunulacak .

Biopipe ve Metito "Teknoloji Lisanslama ve Ortak Girişim Anlaşması" İstanbul'da imzalandı. Yeşil teknoloji atık su arıtma sistemi Biopipe, boruların içindeki bakteriler sayesinde atık suyu çamur üretmeden borularda arıtarak organik tarıma da elverişli AB standartlarında temiz su üretiyor.

Türkiye'de ilkler arasında olan teknoloji lisanslama ve ortak girişim anlaşması ile yükselen pazarda lider akıllı su yönetimi çözümleri üreten Metito Firması, Afrika ve Asya kıtalarında tek yetkili olarak Biopipe biyolojik atık su arıtma teknolojisini sunabilecek.

Metito ile yapılan Teknoloji Lisanslama ve Ortak Girişim Anlaşması ile Biopipe, 3 yıl içinde satış hacmini arttırmayı öngörüyor. Anlaşma ile, Biopipe teknolojisi konvansiyonel sistemlere alternatif hale getirilerek, Metito'nun global pazarda hakim olduğu konvansiyonel satış hacmine ilave satış hacmine ulaşmak da hedefleniyor.

Lider akıllı su yönetimi çözümleri üreten Metito'nun operasyonları dizayn ve inşaat, kimyasallar ve kamu hizmetleri olarak üç ana alanda devam ediyor. Genel merkezi Dubai olan firmanın dünyanın dört bir tarafında yürüttüğü projelerin yanı sıra stratejik olarak konumlandırılan bölgesel ofisleri BAE, Körfez Ülkeleri ve Suudi Arabistan, Mısır, Cakarta ve Shenzhen'de bulunuyor.

Enes Kutluca ve Enver Mısırlı, "yeniliği heyecanla birleştirerek her evin kendi atık suyunu arıttığı temiz bir dünya görme" hedefiyle, 2013 yılında İsviçre'den yatırım desteği alarak, İstanbul'da Biopipe TR Çevre Teknolojileri A.Ş.'yi ve Zürih'te Biopipe Global AG'yi kurdu.

(Fotoğraflı)

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Afrika Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title