Haberler

Atık Su Kanalına Girerek Boğulan 3 Çocuğun Yakınları Belediyeye Tepki Gösterdi

Mardin'in merkez Artuklu ilçesi Ortaköy Mahallesi sakinleri ve hayatını kaybeden çocukların yakınları, çocukların boğulduğu atık su göleti nedeniyle belediyeye tepki gösterdi.

Olayın yaşandığı yerde açıklama yapan Ortaköy Mahallesi Muhtarı Mücvel Akbacı, atık suların oluşturduğu gölete giren Eren (9) ve Yasin Akdemir (8) ile Serhat Çapın'ın boğulduğunu, 2 çocuğun ise son anda kurtarıldığını belirtti.

Başka canların yanmaması için göletin ıslah edilmesini istediklerini söyleyen Akbacı, "Yetkililerden çözüm istiyoruz. Bir an önce çözüm istiyoruz" diye konuştu. Akbacı, belediyenin ihmali olduğunu ifade ederek, önlem alınmasını istedi.

Yaşamını yitiren kardeşlerin amcası Hasan Akdemir de belediyenin ihmali nedeniyle ciğerlerinin yandığını dile getirdi.

Başkalarının aynı acıyı yaşamasını istemediklerini, 2'si yeğini 3 çocuğun önlem alınmadığı için gölette boğulduğunu belirten Akdemir, "Bizim ciğerimiz yanmış, başkasının yanmasına göz yumamayız. Devletimizden de katkılarını bekliyoruz. Bu gölete bir çare bulunsun."

Mahalle sakinlerinden Numan Koç ise göl haline dönüşen atık suyun 3 metre derinliğinde, yaklaşık 200 metre uzunluğunda olduğunu belirtti.

Tedbir alınmasının şart olduğunu vurgulayan Koç, şöyle konuştu:

"Hem sağlık açısından hem de insan hayatı açısından tehlike arz ediyor. Bir an önce yetkililerden önlem alınmasını istiyoruz. Burada 3 çocuk boğuldu. Allah bir daha bu durumu kimseye yaşatmasın."

Mardin'in merkez Artuklu ilçesi Ortaköy Mahallesi'inde atık suların oluşturduğu gölete giren Eren (9) ve Yasin Akdemir (8) kardeşler ile Serhat Çapın suda boğulmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Akdemir Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title