Haberler

Atık Pil Yarışması

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde belediye ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi işbirliğinde, “Doğanın Pili Bitmesin” sloganı ile gerçekleştirilen kampanya ile atık pillerin toplanmasına devam ediliyor.

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde belediye ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi işbirliğinde, "Doğanın Pili Bitmesin" sloganı ile gerçekleştirilen kampanya ile atık pillerin toplanmasına devam ediliyor.

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi arasında yapılan işbirliği protokolü gereğince ilçe sınırları içerisinde bulunan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okulları arasında "Doğanın Pili Bitmesin" sloganıyla başlatılmış olan okullar arası atık pil toplama kampanyasına öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Kampanya kapsamında en çok atık pil ve batarya toplayan 10 okula ikişer adet pinpon masası, raket ve pinpon topu hediye edilecek.

Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi arasında yapılmış olan işbirliği protokolü gereğince ilçe sınırlarımız içerisinde bulunan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okulları arasında "Doğanın Pili Bitmesin" sloganıyla başlatılmış olan okullar arası atık pil toplama kampanyasına okullarımız büyük ilgi gösterdi. Kampanya bitiş tarihi olan 30 Nisan 2016 tarihinden itibaren Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından okullarımızda toplanan atık piller tartılarak tutanak altına alınacak olup, en çok pili toplayan 10 okulumuza belediyemiz meclisince kararlaştırılan ikişer adet pinpon masası, raketler ve pinpon topları ödülleri verilecektir. Ayrıca bu yarışmada il genelinde dereceye giren okullara Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de ödüller verecek" dedi. Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci'nin açıklamasının ardından Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, okullarda toplanan atık pilleri tartarak teslim aldı. Okulların tamamında toplanacak olan pillerin önemli rakamlara ulaşması beklenirken, toplama işleminin sona ermesiyle net rakamlar açıklanacak. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdoğan demirci Tekirdağ Çorlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title