Haberler

Atık Pil Toplama Kampanyası Sona Erdi

Güncelleme:

Kırklareli Belediyesince düzenlenen atık pil toplama kampanyası sona erdi.

Kırklareli Belediyesi'nce düzenlenen atık pil toplama kampanyası sona erdi.

Belediye Başkan vekili Adem Sevim, belediye meclisi toplantı salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ilk ve orta okullar arasında düzenlenen atık pil toplama kampanyasının sona erdiğini bildirdi.

Sevim, belediye olarak gelecek nesillere sağlıklı yaşanılabilir bir dünya bırakmak için çevreye büyük oranda zarar veren atık maddelerin toplanması amacıyla kampanyayı düzenlediklerini söyledi.

Çevre konusunda belediye olarak büyük bir hassasiyet gösterdiklerini ifade eden Sevim, "Atık piller doğaya bırakıldığında son derece fazla zararlıdır. Bu nedenle bilinçlenmenin öncelikle çocuklarımızdan başlanmasını düşündük. İlk ve orta okullarımızda yaptığımız kampanyada güzel sonuçlar aldık. Yeni nesil gelecekte bir çevre neferi olacaktır. Aynı zamanda ailelerinin ve çevrelerinin de bilinçli olmalarına katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Sevim, 2013 - 2014 eğitim öğretim yılında düzenlen atık pil toplama kampanyasında 301 kilogram toplayan Fen Bilimleri Koleji'nin birinci, 245 kilogram ile Karahıdır İlk Okulu'nun ikinci ve 127 kilogram pil toplayan Cumhuriyet İlk Okulu'nun üçüncü olduğunu kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından kampanyada dereceye giren okullara ödülleri verildi. - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title