Haberler

Atık Pil Eğitim Semineri Düzenlendi

Malatya Büyükşehir Belediyesi organizesinde, atık pillerin toplanması ve ayrıştırılması ile ilgili olarak eğiticilere yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi organizesinde, atık pillerin toplanması ve ayrıştırılması ile ilgili olarak eğiticilere yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen Atık Pil Eğitim Semineri'ne Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt, ilgili şube müdürleri ile ilçelerden gelen yetkililer katıldı. Seminerin açış konuşmasını yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt, gelişen teknolojinin yaşama getirdiği bazı rahatlıkların yanında, doğal kaynakları bozduğu, su, hava ve toprak kirlenmesine yol açtığı, bitki ve hayvan varlığına da zarar verdiğini söyledi. Doğaya zarar veren etkenlerden bir tanesinin de atık piller olduğunu belirten Alican Bozkurt, "Piller içerdikleri maddeler ve metaller doğaya bırakıldıklarında uzun süre yok olmadan kalırlar ve toprakta yer altı suları ile yetiştirdiğimiz bitkilere karışan zararlı maddelerle sağlığımızı tehdit ederler. Bu şekilde kirlenmiş toprak da, su da kullanılmamalıdır. Ayrıca kirli sular, havaya, oradan da yağmura dönüşerek ekosisteme zarar verirler" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın direktifleri doğrultusunda çevre ve doğal kaynakların korunması için yoğun bir çalışma sergilediklerini kaydeden Bozkurt, bu kapsamda atık su arıtma tesisi, vahşi depolama alanının rehabilitasyonu, evsel atıklardan elektrik üretimi, düzenli depolama alanı ve bertaraf tesisi, tıbbi atık sterilizasyon tesisi, vektörel mücadele, ağaçlandırma ve yeşil alan, entegre enerji projesi, geri kazanım ve çevre eğitimi gibi çalışmalar yaptıklarını söyledi.

"ATIK PİLLER, DİĞER ATIKLARLA KARIŞTIRILMAMALI"

Daire Başkanı Bozkurt, kirliliğin temizlenmesi yerine kirliliği önlemenin öncelikli hedef olduğunu ifade etti. Atık pillerin diğer atıklarla karıştırılmamasını isteyen Bozkurt, "Çevre ile ilgili ne kadar bilinçli ve duyarlı bir toplum olursak, hem ekonomimize katkı sağlamış oluruz, hem de çevremizin ve insanımızın sağlığını korumuş oluruz. Atık piller, diğer atıklarla karıştırılmaması ve ayrı olarak toplanıp çevreye zararının engellenmesi gereken atıklardır. Bu çerçevede Malatya Büyükşehir Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri (TAP) Derneği ve 13 ilçe belediyemiz ile yapılan protokol çerçevesinde, atık pillerin kaynağında diğer atıklardan ayrı olarak toplanması sağlanmaktadır. Kamuda çevre bilinci arttıkça, hem çevreye yatırılan maliyetler azalacak, hem de çevre kirliliği azalacaktır" diye konuştu.

İLÇE BELEDİYELERİ DE KATILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları (TAP) Derneği'nin Türkiye genelinde yaptığı seminerler çerçevesinde düzenlenen eğitim seminerinde uzmanlar tarafından pillerin tanımı, türleri, kullanımında dikkat edilecek hususlar, atık pillerin diğer atıklardan ayrı toplanması ve bertarafı konuları anlatıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen atık pillerle ilgili eğitime Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra, Battalgazi, Yeşilyurt, Doğanşehir, Darende, Akçadağ, Arapgir, Hekimhan ve Arguvan ilçelerinden ilgili yöneticiler katıldı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title