Haberler

Adana'da Atık Malzemeler Tabloda Buluşuyor

Güncelleme:

Adana'da bir tekstil firmasında çalışan Meysun Mirel'in, inşaat malzemeleri ve atık kumaşlardan yaptığı tablolar beğeni topluyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Yapılan tablolardan genel detay görüntü, - Tabloların yapımı sırasında görüntü, - Meysun Miral'le röportaj, Atık malzemeler tabloda buluşuyor- Adana'da atık inşaat malzemeleri ve kumaşlardan yaptığı tablolarla 4 sergi açan Mirel: - "Kot üreten firmalar kendi ürünlerini tabloda sanatsal bir açıdan görünce ilginç bir durum ortaya çıkıyor" Adana'da bir tekstil firmasında çalışan Meysun Mirel, inşaat malzemeleri ve atık kumaşlardan yaptığı tablolar beğeni topluyor.Mirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanata duyduğu ilgi dolayısıyla 2002 yılında Adana Ressamlar Derneği'ne üye olduğunu belirterek, bu tarihten sonra yeni bir hobi kazandığını söyledi.Doğal veya hazır malzemelerin parçalarından kullanılarak sanat eseri oluşturulması anlamına gelen asamblaj tekniğiyle bu dernekte tanıştığını aktaran Mirel, zamanla çalıştığı sektörle bu sanat dalı arasında bağlantı kurduğunu ve keyif almaya başladığını ifade etti.Mirel, tekstil sektöründeki çok sayıda atık malzeme olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti: "Kumaş kaplı düğmeler, defolu kot pantolonları gibi birçok ürün atık olarak ayrılıyordu. Bunları kullanarak sanat eserleri üretmeye başladım. Bunları birleştirip tablolarımda kullandım. Bir süre sonra atık inşaat malzemelerini de kullanımıma kattım."Sanatı kendi bakış açısıyla insanlara sevdirmeye çalıştığını belirten Mirel, yaptığı tablolarla farklı tarihlerde 4 sergi açtığını ve eserlerinin beğeni topladığını söyledi.Mirel, her bir tabloyu yaklaşık 1 ayda tamamlandığını belirterek, "Kot üreten firmalar kendi ürünlerini tabloda sanatsal bir açıdan görünce ilginç bir durum ortaya çıkıyor. Onlar da eserlerimi beğeniyor" dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title