Haberler

Atıf-der'den AK Parti'ye Ziyaret

DER Yönetim Kurulu AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu’nu ziyaret etti.

ATIF-DER Yönetim Kurulu AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu'nu ziyaret etti.

Ziyarette Atıf-Der Başkanı Mustafa Lek, dernek çalışmalarına verdikleri destek ve katılımların yanı sıra Dr. Mehmet Sılay tarafından kaleme alınan İskilipli Atıf Hoca isimli kitaptan derneğe 100 adet bağışta bulunulmasında yardımcı ve destekçi olan AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve bu bağışları yapan işadamı İsmail Kayılı'ya teşekkür etti.

AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, İskilipli Atıf Hoca'nın ülkenin bir değeri olduğunu ifade ederek, şehit, müçtehit İskilipli Atıf Hoca'nın kültürel mirasına sahip çıkmak, onun eserlerini ve fikirlerini bugüne ve gelecek nesillere aktarma noktasında yapılan tüm çalışmalara destek olmanın AK Parti davasının misyon ve görevlerinden birisi olduğunu söyledi.

Bu meselenin bir zihniyet meselesi olduğunu dile getiren Bekiroğlu, "Atıf Hoca'yla beraber idam edilmek istenen aslında bir zihniyetti. Kutlu ve hak dava peşinde olan zihniyet. Onlar yüce hakan Abdulhamid ile bu zihniyeti düşürdüklerini zannettiler olmadı. İskilipli Atıf Hoca ile idam ettiklerini zannettiler olmadı. Son kez Menderesle astıklarını zannettiler yine olmadı. Çünkü karşılarında yok ettiklerini zannettikçe büyüyen, zafer ile müjdelenmiş hak bir zihniyet vardı. ve şimdi bu hak dava zihniyeti tekrardan iş başında" dedi.

Atıf-Der'in sloganındaki "kelebekler sonsuza uçarken her bahar bir çiçekle başlar" sözünün çok anlamlı olduğunu ifade eden Bekiroğlu, baharı getireceklerin kaynar suya atılan kozalar olmayı da, kelebek olup sonsuza uçmayı da, bu dava ve millet için göze aldığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile baharı müjdeleyen çiçeğin açtığını, milletin artarak büyüyen desteği ile Türkiye ve tüm dünya için gelecek güzel günlerin yakın olduğunu ifade etti.

Atıf Der Başkanı Mustafa Lek, 3 Ekim'de İskilip'te eski Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun katılımları ile yapılan programın CD'lerini ve İskilipli Atıf Hoca Kitaplarını İl Başkanı Bekiroğlu'na takdim etti.

Ziyarette Atıf Der yönetim kurulu üyeleri Murat Kaya, Mehmet Ali Zontur, Mehmet İnanç Ertekin, Hasan Hüseyin Demircan ve Muhittin Telli de hazır bulundu. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Sılay Kaya Mehmet Ak Parti Çorum Yerel Haberler

title