Haberler

Atıcılık Antrenörü Dikeç'ten, Kaymakam Taştan'a Ziyaret

Atıcılık antrenörü olarak Erdemli’ye atanan 17'nci Akdeniz Oyunları'nda Serbest Tabanca 50 metre atışlarında Türkiye'ye altın madalya kazandıran milli sporcu Yusuf Dikeç ve Erdemli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hakan Şen, Erdemli Kaymakamı Osman Taştan'ı makamında ziyaret etti.

Atıcılık antrenörü olarak Erdemli'ye atanan 17'nci Akdeniz Oyunları'nda Serbest Tabanca 50 metre atışlarında Türkiye'ye altın madalya kazandıran milli sporcu Yusuf Dikeç ve Erdemli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hakan Şen, Erdemli Kaymakamı Osman Taştan'ı makamında ziyaret etti.

Kaymakam Taştan, ziyarette yaptığı konuşmada, 17'nci Akdeniz Oyunları kapsamında Erdemli'ye kazandırılan bin 500 izleyici kapasiteli Erdemli Atıcılık Poligonu'nun dünyada en büyük atıcılık tesislerden biri olduğunu söyledi.

Devletin temel görevlerinden birisinin her alanda yeteneği olan kişi ve kitlelerin önünü açmak olduğunu ifade eden Taştan, özellikle sporun son dönemlerde sektör olarak dünyanın en fazla gelişen sektörlerinden birisi haline geldiğini belirtti.

Gençlerin farklı spor dallarındeki yeteneklerini keşfedip ona göre gençleri yönlendirmek  gerektiğini  vurgulayan Taştan, şunları kaydetti:

"Yeteneği doğrultusunda yetişen her bir sporcu, bir fabrika kadar hem ülkeye hem de o sporla ilgilenen kulübüne bir ekonomik getiri sağlıyor. Sporun hangi dalında olursa olsun, bu dallarla ilgili yeteneği olan çocuklara, ayrı ayrı bir elmas ve inci gibi bakmamız lazım. Bunları ilkokuldan itibaren bulup ortaya çıkartıp önünü açıp yeteneğini kullanır hale getirmemiz lazım. Tüm federasyonların yetenekli çocukları ortaya çıkartmak için arayış içine girmesi gerekir. Erdemli Atış Poligonu'nun da geleceğin milli sporcularının yetişeceği yer olmasını diliyorum."

Atıcılık antrenörü olarak Erdemli'ye atanan Milli Sporcu Yusuf Dikeç de amaçlarının önce tesisin bulunduğu ilçede yetenekli gençleri ortaya çıkartmak ve yönlendirmek olacağını söyledi.

Türkiye'nin ve dünyanın en büyük atıcılık tesisinin Erdemli'de olduğunu ifade eden Dikeç, şöyle devam etti:

"Amacımız tesisi sürekli işler hale getirmek bu amaçla da önce kaymakam beyi ardından milli eğitimi ve belediye başkanını ziyaret ederek desteklerini istedik. Bizim amacımız hem tesisi faaliyete geçirmek, hem de atıcılık sporuna yeteneği olan gençleri keşfetmek. Dünyada atıcılık tesisi denilince akla ilk gelecek yer Erdemli olacak. Bundan sonra Erdemli atıcılıkta Türkiye'nin üssü haline gelecek. Biz ilk başta tesisin bulunduğu bölgede yaşayanlara bu tesisi anlatmamız ve göstermemiz gerekir. İnsanlar bu tesisin burada olduğunun farkına varması ve ilgi duyması gerekir. Bunu sağlamak için okullarda yetenek avına çıkacağız. Öğrencilerimizi tesise götürüp gezdireceğiz ve asil bir spor dalı olan atıcılığı sevdireceğiz." - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Osman Taştan Akdeniz Türkiye Erdemli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title