Haberler

"Athena Gökhan'ın Abdesti Kabul Olur mu?" Tartışması

Güncelleme:

Abdest alırken çekilen fotoğrafıyla gündem olan Athena Gökhan'ın dövmeleri, "Abdesti ve namazı kabul olur mu?" tartışması yarattı.

Önceki gün abdest alırken çekilmiş bir fotoğrafıyla özellikle sosyal medyada günün konusu olan Gökhan Özoğuz, 'hassas' diye nitelendirdiği dini konulara asla girmiyor.

"HASSAS KONULAR YORUM YAPMAYACAĞIM"

Fotoğrafının sosyal medyaya düşmesinden sonra da dua eden bir başka fotoğrafını yayınlayan Gökhan Özoğuz, altına da şu notu düşmüştü: "Dini konular çok hassas, farklı yöne çekilmesinden korktuğum için yorum yapmayacağım. Namaz, abdest veya dua için dövme engel değil. Evet ben Müslümanım ve dinimi yaşayabildiğim kadar yaşamaya çalışıyorum."

GÖRÜŞLER İKİYE AYRILDI

Ancak bir hayranının çekildiği öğrenilen ve Twitter'da hızla yayılan fotoğrafı çok tartışıldı. Bir kısım, dövmenin İslam dininde yasak olduğunu ve dolayısıyla Gökhan'ın abdestinin de namazının da kabul olmayacağı yönünde yorumlar yaptı. Diğer bir kısım ise, 'Önceden yapmış ve pişman olmuşsa sorun olmaz' diye görüş belirtti.

Peki İslam'da dövmenin yeri var mı? Yapanların abdesti kabul olur mu?

NURSAÇAN'A GÖRE ABDESTİ DE NAMAZI DA TAM

Konuyla ilgili Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, açıklamalarda bulundu.

Nursaçan 'Gökhan'ın abdesti de namazı da tamdır' diyerek şunları söyledi: "Daha önce yaptırmış, şimdi de çıkarmaya ya da sildirmeye imkan yoksa abdesti de namazı da tamdır. Yani Gökhan kardeşimizin namazı da abdesti de tartışılmamalıdır. Önceden bir şekilde yapmış ama sonra tövbe etmiştir. Abdestinde de namazında da hiçbir şüphe yoktur. Allah Resulü bu konuda kesin konuşmuştur. 'Yapana da yaptırana da Allah lanet etsin' demiştir. Yapmayın tavsiyesinde bulunmuştur. Buradan şunu anlıyoruz. Müslüman olan bir kişi kesinlikle dövme yaptırmamalı. Bir cahillik bir heves için yaptılarsa da tövbe etmeliler ve bir daha böyle işlere kalkışmamalıdır. Peygamberimiz de bu konuda kesin konuşmuştur. Yüce Allah'ın yarattığını beğenmeyip de onu değiştirme ve müdahale etme şansımız yok."

Kaynak: HABER7

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Necmettin Nursaçan Gökhan Özoğuz Athena Magazin Haberler

500

Yorumlar (58)

Tuncay Hocameryemzedeler@hotmail.com:

Namaz hepimiz üzerine farzdır.Bize Allah kabul etsin demek gerekir.Tartışmaları yersiz buluyorum.

29
4
yanıtYanıtla
nefretbilsev10@googlemail.com:

sibel can gibi seda sayan gibi kisiler ümreye gidiyor ümreden dönünce sibel Hanim tangalarla teknenin üzerinde paparazilere poz veriyor onlara bir sey demiyorsunuz dinimizi bu derece ayaklar altina almalarina izin verenler bu cocugun dövmelerinemi takiyorsunuz Beterin beteri var.

28
1
yanıtYanıtla
kazoodarkblue62@hotmail.com:

TİPE BAK YAVV OĞLUM OLSA SOKAĞA ATARDIM

3
25
yanıtYanıtla
nefretbilsev10@googlemail.com:

büyük lokma ye ama büyük laf konusma Allah bir gün sana daha beterini verir .

yanıt0
yanıt0
Kalıcı dövmedeerfemsilkjer2036@hotmail.com:

Şimdi üzerinde kalıcı Haç ve İsa dövmesi bulunan bir hıristiyan müslüman olsa o dövmeleri çıkarma ihtimali hiç yoksa abdest alıp namaz kılamaz mı her zaman tövbe vardır

26
1
yanıtYanıtla
cannnnnnyzcancandan@hotmail.com:

dövme derinin altındadır,tenin temizliğine engel değildir..hem kime ne kardeşim..sanamı ibadet ediyor,orası Allahın bildiğidir..

24
2
yanıtYanıtla
gaffargaffar@gmail.com:

Başbakanınki kabul oluyorsa Gökhanınkide olur sonuçta ikiside tribünlere oynuyor.

9
16
yanıtYanıtla
frtsevilabay@hotmail.com:

bazıları olmaz demiiiş büyük konuşmayın senin benimki belki kabul olmuyordurda onunki oluyordur imanın kimde olduğu belli olmaz kıyafet şeklide adamın ekmek parası..

24
0
yanıtYanıtla
Gezgint.bilecen@hotmail.com:

Çalmak çırpmak, rüşvet, makam kullanarak köşe dönmek helal, Gökhan ın namazı haram. Ne siniz ulan siz? Allah CC ıslah etsin,

20
4
yanıtYanıtla
TÜRKbaybarstanbey_0003@hotmail.com:

Sizemi Kaldı Lan Kabul Olup Olmacayağı Allah mısınız Adam Kılıyor İşte Size Ne Kardeşim İman Bekçisimisiniz

21
1
yanıtYanıtla
Tüm 58 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title