Haberler

Ateşyan Diyarbakır Kültür Elçisi

Güncelleme:

Ermeni Cemaati Patrik Vekili Aram Ateşyan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı'nın "Diyarbakır Kültür Elçisi" olma teklifini kabul etti.

Ateşyan ile birlikte Surp Giragos Kilisesi Vakfı Başkanı Ergün Ayık ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan konuklarını gül ile karşılayan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, "Sizin varlığınız her zaman bize mutluluk veriyor" dedi. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yüreklerinin yanlarında olduğunu ifade eden Anlı, maddi ve manevi olarak yanlarında olduklarını söyledi. Surp Giragos'ta olduğu gibi Surp Sarkis'in de ibadete açılmasını beklediklerini ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren yaşlı Ermeni Bayzar Alata için de başsağlığı dileyen Anlı, "Yitirdiğimiz her can aslında bir tarihinin yitirilmesi anlamına gelir" dedi. Anlı, Ermeni yurttaşların dönüşlerinin daha sık ve kalıcı olmasını diledi.

Anlı Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması yönünde bir çaba içinde olduklarını belirterek, "Sizlerin de bu kentte önemli bir katkısı var. Bu UNESCO yolculuğunda kabul buyurursanız Diyarbakır halkı adına Diyarbakır'da yaşayan tüm halklar adına sizin Diyarbakır kültür elçisi olmanızı istiyoruz" dedi. Anlı, sanatçı Sezen Aksu, yönetmen Ferzan Özpetek'in de kültür elçiliğini kabul ettiği bilgisini verdi.

Aram Ateşyan da Surp Sarkis'in de kurtulması ve canlanmasının Ermeni cemaatini buraya çekeceğini söyledi. Bunun için bölgede barışın sağlanması gerektiğinin altını çizen Ateşyan, yapılan pek çok çalışmaya rağmen hala önyargıların olduğunu belirtti. Ateşyan, "Surp Giragos'u ziyaret edenler Surp Sarkis'in ne zaman açılacağını soruyorlar. Ne zaman canlanacak, ne zaman ayağa kalkacak, diyorlar" şeklinde konuştu.

Kendisi de Diyarbakırlı olan Ateşyan, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması için çaba sarf edeceğini belirterek, Diyarbakır Kültür Elçisi olmayı seve seve kabul ettiğini söyledi.

Ateşyan ayrıca Anyı'ya Ermenistan'da Ermeni ustaların yaptığı ahşap bir vazo armağan etti.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Fırat Anlı Diyarbakır Sarkis Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title