Haberler

Ateş: Sevinerek Karşılarız

Güncelleme:

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, mevduata verilen güvencenin "yeterli göründüğünü" ifade etti.

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, mevduata verilen güvencenin "yeterli göründüğünü" belirterek, TMSF'nin ilave yük getirmesini bankacılık sektörünün bir çalışanı olarak sevinerek karşılamayacağımız ortadadır" dedi.

Denizbank, Kiler Grubu ile Kiler Bonus'un ortak markalı kart projesini hayata geçirdi. Kiler Bonus'un tanıtım toplantısında Ateş, Türkiye ekonomisinin genç nüfusu ile potansiyel vaadettiğini ve dünya çapında bir değer olma yolunda olduğunu anlattı.

Hane halkı harcamalarının yüzde 35'inin perakende bunun da yüzde 60'ı, yani 115 milyar dolarının gıda perakende harcamaları olduğunu belirten Ateş, perakende sektörünün yanı sıra, gelişimi tetikleyen en önemli araçlarından birinin de kredi kartı kullanımı olduğunu anlatarak, Türkiye'de 2012 yıl sonu itibariyle kredi kartı adedinin 54 milyona ulaştığını, bunun yüzde 6 büyümeye işaret ettiğini kaydetti.

Ateş, Türkiye'de kredi kartıyla yapılan her 100 işlemden 29'unun marketlerde yapıldığını, bu verilerin perakende ile bankacılık sektörü arasındaki işbirliğinin önemini ortaya koyduğunu anlattı.

Başka hangi alanlarda ortaklık yapılacağına ilişkin sorusuna Ateş, Denizbank'ın şu ana kadar kurumsal ürün yelpazesinde her alanda hizmet verdiğini belirterek, şu anda yolda enerji ve dağıtım projeleri olduğunu ve uygun şartlar geliştiğinde projeleri geliştirme hedeflerinde olduklarını kaydetti.

Ateş, Kiler Bonus kartının yiyecek içecekten mutfak aletlerine, kıyafetlere kadar ürün yelpazesinde geçerli olacağını ifade etti.

" Denizbank'ı bonus dışında kendi kartı ile görebilir miyiz-" sorusuna da Ateş, "2002 yılı sonunda bunu imzaladığımızda herkes ne yapıyorsunuz- dedi. Yurt dışında da çok markalı bağlılık programları uygulanıyor. Biz şu an itibariyle halimizden son derece memnunuz. Bonus ile de uzun vadeli bir anlaşmamız var, sonuçlarından da memnunuz" dedi.

-TMSF açıklaması-

Bir gazetecinin, TMSF'nin mevduat garantisini artırmasına yönelik bir soru üzerine Ateş, "Kamu otoritesidir. TMSF'nin ilave yük getirmesini bankacılık sektörünün bir çalışanı olarak sevinerek karşılamayacağımız ortadadır. Ama şu an itibariyle tasarrufa verilen güvence, bir bankacı gözüyle bana yeterli görünüyor" dedi.

Kiler Holding Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler de işbirliğiyle ilgili "Bugüne kadar Kazanç Kart ile müşterilerimizle kurduğumuz bağ oldukça kuvvetli oldu. Kiler Bonus ile bu bağın artacağına, müşterilerimizin kazançlı alışveriş yaptıklarını daha çok hissedeceklerine ve sağlanan avantajlar ile memnuniyetlerinin artacağına inanıyoruz" dedi.

Sektör ortalamasının üzerinde büyüdüklerini ve bu yıl 15 mağaza açmayı hedeflediklerini belirten Kiler, "Perakende sektörü konsolidasyonlara açık, hızlı büyüyen, potansiyeli yüksek bir sektör. Önümüzde gidecek çok yolumuz var. Biz birleşmelere ve satın almalara açık bir firmayız. Fırsatlar çıkarsa bunları değerlendireceğiz" diye konuştu.

Denizbank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk ise Kiler Bonus sahiplerinin hem Kiler marketlerinden yaptığı alışverişlerden kazanç puan ve indirim kazanmaya devam edeceğini, hem de Kiler dışındaki harcamalarında ekstra bonuslar kazanacaklarını kaydetti.

Kartın gösterge çözerliğinin de bulunduğuna işaret eden Ertürk, "35 liranın altındaki alışverişlerde de sadece POS'a kartımızı göstererek ödemeyi Kiler Bonus sahipleri yapabilecek. Bu proje ile bizim amacımız, 100 binlerin üzerinde Kiler müşterisini Kiler Bonus sahibi yapabilmek" ifadesini kullandı.

Kart aidatına ilişkin soruya da Ertürk, Kiler Bonus'un yıllık kart aidatının 55 lira olacağını ifade etti.

Kiler Perakende Genel Müdürü Nihat Özdemir de Türkiye'nin 32 ilinde 202 mağazaya sahip olduklarını ve Kiler'in Kazanç Kart'ının 1,5 milyon aktif müşteriye ulaştığını belirtti.

12 Şubat ile 31 Mayıs 2013 tarihleri arasında Kiler Bonus'a başvuranlardan ilk yıl kart ücreti alınmayacak. Aynı tarihler arasında ilk 100 liralık Kiler alışverişlerinde 50 lira bonus kazanılacak.

Kiler Bonus'a başvurmak için "KILER" yazıp boşluk bıraktıktan sonra TC kimlik numarasını 3280'e göndermek yeterli olacak. Tüm DenizBank şubeleri, www.denizbank.com ve 444 0 800 Denizbank iletişim merkezi üzerinden de Kiler Bonus'a başvurulabilecek. Ayrıca tüm Kiler mağazalarında da kart talebinde bulunulabilecek.

Muhabir: Elif Ferhan Durmuş

Yayancı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Hakan Ateş Denizbank Türkiye Kiler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title