Haberler

Ateş" Filminin Almanya Galası Yapıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Galadan detaylar Haluk Piyes ile röportaj Haluk Piyes'in yapımcı, yönetmen ve başrol oyunculuğunu üstlendiği "Ateş" filminin Almanya galası Köln'de yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Galadan detaylar

Haluk Piyes ile röportaj Haluk Piyes'in yapımcı, yönetmen ve başrol oyunculuğunu üstlendiği "Ateş" filminin Almanya galası Köln'de yapıldı.

Köln Cinedom'daki galada gösterim öncesi Haluk Piyes ve oyuncu Tamer Yiğit kırmızı halıda basın mensuplarına poz verdikten sonra filmi seyircilerle birlikte izledi.

AA muhabirine demeç veren Haluk Piyes, doğup büyüdüğü Köln şehrinde bu filmi göstermenin gurur verici bir olay olduğunu belirterek, filmin rüştünü ispatlayacağına inandığını ve burada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Genel olarak film çekmenin zorlu bir meziyet olduğunu ifade eden Piyes, bu filmi orjinal mekanlarda çektiklerini ve çeşitli aksiyon sahneleri olduğunu belirterek, "Karaköy, Tarlabaşı gibi İstanbulun arka sokaklarında gece yarılarında film çekmek biraz zor olabiliyor ama bir o kadar da sıcak karşılanıyorsunuz. Mesela Tophane çekimlerinde aileler çaylar getiriyor, yemek getiriyor, bunları unutamıyorsunuz." dedi.

Filmin asla didaktik bir proje olmadığını belirten Haluk Piyes, "Macera dolu, aşk dolu, aksiyon dolu bir proje. Filmde bazı mesajlar veriyoruz. Filmde ilgi, bilgi ve sevgi aşısından bahsediyoruz. İnsanlar birbirini sevsin, ötekileştirmesin, bütün çocuklar bizim çocuklarımız" şeklinde konuştu.

Hayranlarına yeni film müjdesi de veren Piyes, bu filmden sonra çekmeyi planladıkları filmi 16 yıl önce tasarladıklarını, Anadolu rüyasını anlatan "Paşa" ismindeki bu filmin Almanya'da başlayacağını, daha sonra Türkiye ve Amerika'da devam edeceğini dile getirerek şöyle konuştu:

"Ayağımızı yorganımıza göre uzatmak istedik. Bir iki film Türkiye'de antrenman oldu. Bir sonraki film köprü filmi olacak. Buradaki gurbetçilerimizin de sorunlarını, aşklarını, işte verdikleri kavgalarını, bazen de ringde verdiğimiz kavgaları anlatacak. Çok renkli ve büyük bir film olacak. Nasipse bu sene sonunda o filmi çekmeye başlıyoruz."

Fimde Cihangirli ve Tophaneli iki yakın arkadaş olan Ateş ve Yavuz'un uyuşturucu satıcılarıyla hesaplaşmalarının yanı sıra, bir başka toplumsal yara olan zorla evlendirilmek istenen Aleyna'nın hikayesi konu ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Tamer Yiğit Haluk Piyes Almanya Köln Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title