Haberler

Atçalı Kel Mehmet Efe Filminin Çekimleri Birgi'de

Aydınlı efe ve halk kahramanı Atçalı Kel Mehmet Efe'nin hikayesi yeniden beyaz perdeye aktarılıyor.

Aydınlı efe ve halk kahramanı Atçalı Kel Mehmet Efe'nin hikayesi yeniden beyaz perdeye aktarılıyor.

Filmin çekimleri için Ödemiş Birgi mahallesinde kurulan sette gazetecilere açıklamada bulunan yapımcı Güler Nalbantoğlu, efelik ve zeybeklik kültürünün işlendiği filmin mayıs ayında başlayan çekimlerine Birgi'de devam ettiklerini belirtti.

Başrolünü Gökhan Keser'in oynadığı filmin TRT ortaklığıyla çekildiğine işaret eden Nalbantoğlu, filmin 2017 başında vizyona gireceğini söyledi.

Nalbantoğlu, kendisini de "efe ruhlu bir kadın" olarak tanımladığını, Atçalı Kel Mehmet'in de efelik kültürü için özel bir isim olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Atçalı, 1830'lu yıllarda yaşamış, Aydın'a vali olmuş, Kütahya ve Denizli'ye kadar hükmü sürmüş tarih sahnesinde önemli bir efedir. Biz ona yerli Robin Hood diyoruz. Sadece Aydın'ın değil tüm Ege'nin efesi olarak tanınıyor. Biz gerçek hayat hikayesinden yola çıkarak uzun metrajlı bir sinema filmi hazırladık. Sinema filmimizde Atçalı'nın hayatından ciddi kesitleri göreceksiniz. 5 yılık bir araştırmanın neticesinde filmi ortaya çıkardık."

Atçalı Kel Mehmet'in hikayesinin en son 1964 yılında Fikret Hakan'ın başrolünde çekildiğini kaydeden Nalbantoğlu, filme yerel yönetimlerden beklediği desteği göremediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Atçalı Kel Mehmet Efe Aydınlı Ödemiş Birgi Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title