Haberler

Atb'nin Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, "Antalya ekonomisinin üretken birimlerinin yaşadıkları ekonomik ve finansal zorluklara karşı direncini artıracak, ekonomik faaliyetlerini devam ettirecek ve çiftçiden esnafa, turizmden ticarete, sanayiden hane halkına kadar bütün ekonomiye can suyu olacak bir yaklaşıma ihtiyaç vardır.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, "Antalya ekonomisinin üretken birimlerinin yaşadıkları ekonomik ve finansal zorluklara karşı direncini artıracak, ekonomik faaliyetlerini devam ettirecek ve çiftçiden esnafa, turizmden ticarete, sanayiden hane halkına kadar bütün ekonomiye can suyu olacak bir yaklaşıma ihtiyaç vardır." dedi.

ATB Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısında konuşan Çandır, 65'inci Hükümet'e ve yeniden Dışişleri Bakanı olarak görev alan Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'na başarılar diledi.

Özel sektör olarak hükümetten büyük beklenti içerisinde olduklarını belirten Çandır, hükümeti çok zorlu bir çalışma döneminin beklediğini söyledi.

Açıklanan son verilerle ekonominin kamu tarafı nispi olarak sağlam bir dirence sahipken, özel sektör ve hane halkının ekonomik direncinin uzun bir süredir erozyona uğradığını savunan Çandır, bunun, temel ekonomik stratejisi olan özel sektörün lokomotif olma özelliği ile uyuşmadığını dile getirdi.

Çandır, özel sektör yatırımlarındaki durağanlık ve kapasite kullanım oranlarındaki zayıflığın da bu tespiti desteklediğini ifade ederek, "Siyaset kurumu ve aktörleri bir bütün olarak ülkemizi ve ekonomimizi rekabetçi, diri ve üretken bir yapıya kavuşturmakla mükelleftir. Dolayısıyla bir bütün olarak siyaset kurumundan insanlarımızın en büyük beklentisi, sorunlarına kalıcı çözümler üretmesidir." dedi.

"Antalya yaklaşımı" önerisi

Antalya'nın bugüne kadar birçok zorluğu ve krizi yaşadığını ve bunların birçoğundan da büyüyerek çıkmayı başardığını anlatan Çandır, fakat Antalya'nın bu kez ülke ekonomisinin içinde bulunduğu zorluğun çok üzerinde bir zorlukla karşı karşıya bulunduğunu iddia etti.

Çandır, sorunun artık herhangi bir sektörün sorunu olmaktan öteye geçtiğini ve Antalya'nın sorunu haline geldiğini belirterek, gerekli önlemler doğru zamanda alınmak ve uygulanmazsa Antalya'nın bir bütün olarak "dumura uğrama" riskiyle karşı karşıya kalacağını bildirdi.

Aylardır "Antalya Yaklaşımı" ihtiyacını dillendirdiklerine işaret eden Çandır, şöyle devam etti:

"Antalya ekonomisinin üretken birimlerinin yaşadıkları ekonomik ve finansal zorluklara karşı direncini artıracak, ekonomik faaliyetlerini devam ettirecek ve çiftçiden esnafa, turizmden ticarete, sanayiden hane halkına kadar bütün ekonomiye can suyu olacak bir yaklaşıma ihtiyaç vardır. Bu yaklaşımının uygulama tarafları kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşları olmalıdır. Vergi daireleri, SGK, yerel yönetimler, kamu bankaları ve meslek örgütleri gibi kurumlar, kendi konuları kapsamındaki yükümlülüklerinden belirli bir dönem için kolaylaştırılmasına yönelik tedbirler almalıdır. Kapsam içi şirketlerin, özel sektör bankalarına ve diğer mali kuruluşlara karşı olan yükümlülüklerini kolaylaştırıcı tedbirler de alınmalıdır."

Kaynak: AA / Ekonomi

Mevlüt Çavuşoğlu Ali Çandır Antalya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title