Haberler

Atb'nin Laboratuvarına Uluslarası Akreditasyon Belgesi Verildi

ATB Başkanı Yavuz: "Laboratuvarımız, vereceği hizmetle üreticilerimize hem maddi açıdan hem de zaman açısından önemli katkıda bulanacaktır"

Ankara Ticaret Borsasının (ATB) Ahiboz'daki hububat teknoloji laboratuvarına Türkiye Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından "Uluslararası Akreditasyon Belgesi" verildiği bildirildi.

ATB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın da hububat, baklagil ve yağlı tohumlarda "Yetkili Sınıflandırıcı Laboratuvar" belgesi verdiği laboratuvarda 14 üründe, 12 değişik tahlil yapılabilecek.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan ATB Başkanı Faik Yavuz, laboratuvarın Ankara'da büyük bir eksikliği gidereceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Laboratuvarda başta buğday olmak üzere arpa, çavdar, tritikale, yulaf, mısır, pirinç, çeltik, yeşil, sarı ve kırmızı mercimek, kuru fasulye, nohut ve yağlı tohumlarda rutubet, kül, protein (dumas), hektolitre, sedimantasyon, düşme sayısı tayini, yaş gluten, süne-kımıl tahribatına uğramış tane tayini, kırık tane, yabancı madde, hızlı protein ve hızlı rutubet tayini gibi tahliller yapılabilecektir.

Toprak laboratuvarı ile meyve sebzede ilaç kalıntılarını tespit amacıyla bir analiz laboratuvarı kurmak üzere çalışmalarımız sürmektedir.  Laboratuvarımız, vereceği hizmetle üreticilerimize hem maddi açıdan hem de zaman açısından önemli katkıda bulanacaktır." - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title