Haberler

Atb Meclisi Toplandı

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, "Komşu ülkelerin sınırlarına yapılacak operasyonların ileride bizlerden ne götüreceğini iyi hesaplamalı, komşularımızla aramıza kin ve nefret tohumları ekilmesini engellemeliyiz" dedi.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, "Komşu ülkelerin sınırlarına yapılacak operasyonların ileride bizlerden ne götüreceğini iyi hesaplamalı, komşularımızla aramıza kin ve nefret tohumları ekilmesini engellemeliyiz" dedi.

ATB temmuz ayı meclisi toplandı. Başkan Çandır, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de son dönemlerde artan terör olaylarına dikkati çekerek, terörü besleyen ve terörden beslenenleri lanetlediklerini belirtti.

Çandır, daha önceki meclis toplantılarında Türkiye'nin güney sınırlarında yaşanan olayların kaygı verici olduğu ve tedbir alması gerektiğini söylediklerini hatırlatarak, "Ateş çemberine dönen sınırlarımız konusunda önerimizi yineliyorum:  Uluslararası bir mahiyet kazanan bu konuda, parti ayrımı yapmaksızın Meclis'in, katılımcı bir anlayışla konunun tarafları ve uzmanlarla çalışma grubu oluşturmasını ve inisiyatif kullanmasını bekliyoruz" dedi.

Türkiye'nin askeri alandaki büyüklüğü ve gücünün tartışılamaz olduğunu vurgulayan Çandır, ancak hayatlarının baharındaki gençleri bir hiç uğuruna kaybetme tahammüllerinin kalmadığını anlattı.

Çandır, sınır ötesine yapılacak her hamlenin en az 10 hamle sonrasını görecek şekilde hareket edilmesi gerektiğini belirterek, "Çünkü bu bataklıktan dünyanın süper güçleri bile çıkamamaktadır. Komşu ülkelerin sınırlarına yapılacak operasyonların ileride bizlerden ne götüreceğini iyi hesaplamalı, komşularımızla aramıza kin ve nefret tohumları ekilmesini engellemeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.

7 Haziran genel seçimlerinin üzerinden 51 gün geçmesine rağmen hala hükümet kurma çalışmalarında bir ilerleme kaydedilmediğine işaret eden Çandır, konuşmasına şöyle devam etti:

"Millet yetkiyi siyasilere verdi ancak verilen yetki hakkıyla kullanılmamaktadır. Önümüzdeki belirsizlik hem iş dünyasının hem de milletin sorunlara karşı dayanma gücünü zayıflatmaktadır. Hepimizin merakı koalisyon görüşmeleri bir sonraki  seçim sonucuna mı yoksa dağ gibi birikmiş sorunları çözmeye mi odaklı? Hepimizin ortak derdi olan bu ayırımın açıklıkla millet önünde inandırıcı şekilde paylaşılması gereklidir. Aksi halde bu ikilem, önümüzdeki herhangi bir seçimde siyasilerin evdeki hesaplarını alt üst edecektir."

Ekonomi değerlendirmesi

ATB Başkanı Çandır, yaşanan terör olaylarının Türkiye'nin dışarıdaki imajını zedelediğini, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerin, vatandaşlarını, Türkiye'ye yapmayı planladıkları tatil konusunda uyardıklarını, bu uyarının da Türkiye turizmi ve bağlantılı sektörleri sıkıntıya sokacağını bildirdi.

Antalya'da karşılıksız çek tutarı yüzde 26 artı

Yılın ilk yarısı itibarıyla karşılıksız çek sayısında Türkiye genelinde yüzde 77'lik bir artış yaşandığını, buna karşılık Antalya'da yüzde ise 28'lik bir artış olduğunu anlatan Çandır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Karşılıksız çek tutarında Türkiye'de yüzde 53'lük artışa karşılık Antalya'da yüzde 26'lık bir artış yaşandı. Antalyalı iş insanları, borcuna Türkiye genelinden daha  çok sadık olmaya devam etmektedir. Protesto edilen senet konusunda ise Türkiye geneline yakın bir konumdayız. Yılın ilk yarısı itibarıyla kurulan, kapanan şirket sayılarında Antalya'mız, Türkiye geneline yakın bir seyir izledi. Kurulan şirket sayısı Antalya'da yüzde 16 azalırken, Türkiye genelinde yüzde 21 azalmıştır. Kapanan şirket sayılarındaki azalma ise kurulanların üç katı düzeyinde olmuştur. Yani sözün özü, iş insanlarımız, yılın ilk yarısı itibarıyla ne yeni şirket kurma iştahına sahip bulunmuşlar ne de ellerindekini kaybetmeyi göze almışlardır."

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, 2015-2018 dönemini kapsayacak şekilde, "Ulusal Coğrafi İşaret Strateji Belgesi ve Eylem Planı" yayınlandığını belirten Çandır, bu planda Türkiye'nin yöresel ürünler ve coğrafi işaret sistemine çeki düzen verilmesi için hazırlanan eylem planını olumlu bulduklarını ifade etti.

Çandır, Kalkınma Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin desteğiyle, bu yıl Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'in 6'ncısını gerçekleştirmek için çalışmalara başladıklarını söyleyerek,  YÖREX'in 7-11 Ekim'de yapılacağını açıkladı.

Konuşmasının sonunda Çandır,  654. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Antalya'yı temsil eden Orhan Okulu'yu kutladı.

Kaynak: AA / Yerel

Ali Çandır Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title