Haberler

Atb 'Den Başsavcı Yeldan'a Ziyaret

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, ATB Başkanı Muammer Çalışkan, Başkan Yardımcısı Osman Bağış ile Yönetim Kurulu Üyeleri Sabahattin Yumuşak ve Hamit Tezcan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'ı makamında ziyaret ederek kamu kurum ve kuruluşları, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının sürekli iletişim olmalarının fayda getireceğine inandıklarını ifade eden Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, yaptığı konuşmada, "Biz Ticaret Borsa'sı olarak Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Adana Organize Sanayi Bölgesi ile iyi bir sinerji yakaladık. Bu sinerjiyi tüm kurumlara yaymak istiyoruz" dedi.

Adana ekonomisi hakkında bilgi aktaran ATB Başkanı Muammer Çalışkan, "Adana 2015 yılına umutla giriş yaptı. Malumunuz Adana hem bir tarım şehri, hem de sanayi şehridir. Tekstil hariç, takribi iki milyar dolarlık Adana ihracatının 636 milyon doları tarım ve tarıma dayalı sanayi ürünleridir. Türkiye'de üretilen mısırın üçte biri, narenciyenin yüzde 70'i, soya ve yerfıstığının yüzde 90'ı Çukurova'da üretilmektedir. Ayrıca Çukurova'da bir dönümde yılda 7-10 ton Silaj Tipi hayvan yemi üretilebilmektedir. Bu da hayvancılığa yatırımı çok karlı hale getirmektedir. Nitekim Türkiye'deki 5-10 bin baş ölçeğindeki 6-7 besi çiftliğinden üçü Adana'dadır. Bu konuda da çok ciddi potansiyel vardır. Ayrıca Ceyhan'da birleşen ham petrol boru hatları bölgeye rafineri-petro kimya sektöründe çok büyük avantaj sağlamaktadır. Sıfır maliyetle ayağımıza kadar gelen ham petrolü işleyerek satmamız durumunda şu andaki ülke ihracatımızın yüzde otuzu kadar ilave potansiyel görülmektedir. Borsa yönetimi olarak üyelerimize yeni yatırım kararları alırken hedeflerine hep yüksek katma değerli ve ileri teknoloji ürünlerini koymalarını öneriyoruz" şeklinde konuştu.

"ADANANIN EKONOMİSİNE KATKINIZ BÜYÜK"

Adana Ticaret Borsası'nın Adana ekonomisinde çok önemli yeri olduğunu belirten Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, "Sizlerin Adana'nın sorunlarına olan duyarlılığınızı biliyoruz. Sosyal sorumluluk alanlarında sizleri sürekli görüyoruz. Gerçekten Ticaret Borsası Adana'nın lokomotif bir sivil toplum kuruluşudur. Adana'nın ekonomisini ve sosyalleşmesini arttırmayı hedefleme anlayışınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyoruz" dedi.

Adana Adliyesi'nde vatandaşların daha hızlı, beklemeden ve kafaları karışmadan hizmet alabilmeleri için yeni birim açılacağını bu kapsamda tadilat ve yenileme çalışması yaptıklarını da sözlerine ekleyen Yeldan, Yüreğir ilçesinde yapımı devam eden yeni adliye binası hakkında ATB yönetimine maket üzerinde bilgi verdi. Yeldan, "Mart 2014 tarihinde ihalesi yapılan Haziran ayında temelini attığımız ve inşaatı devam eden ülkemizin üçüncü büyük adliyesi Adanamızda yapılıyor. İnşaat takvimi planlandığı gibi devam ediyor. Bittiğinde istinaf mahkememizle beraber ülkemizin ve Adanamızın yüz akı konularından bir tanesi olacak. Adliyemiz ilimizin ihtiyacına uzun yıllar cevap verecek şekilde planlandı" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Muammer Çalışkan Ali Yeldan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title