Haberler

Ataüni 81 Mezunları Yasta

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunlarından Eğitimci Muhammet Zeki Erdem hakkın rahmetine kavuştu.

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunlarından Eğitimci Muhammet Zeki Erdem hakkın rahmetine kavuştu. Ege Üniversitesi Rektörlüğü uzmanı Erdem dua ve gözyaşlarıyla ebedi aleme uğurlandı. Dostları arasında vefa ve sadakatin timsali olarak gösterilen Erdem'in elim kaybı Ege Üniversitesi, Atatürk üniversitesi camiasında derin bir üzüntü ile karşılandı.

MUHAMMET ZEKİ ERDEM KİMDİR?

1960 yılında Erzurum'da dünyaya gelen Muhammet Zeki Erdem, ilk ve orta tahsilini Erzurum'da tamamladı. 1978 yılında Atatürk Lisesinden mezun olan Erdem, aynı yıl Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve edebiyatı bölümünden 1981 yılında mezun oldu. Türk Halk Edebiyatı üzerine çalışmaları bulunan Erdem, Ege Üniversitesi Rektörlüğünde uzman olarak çalışıyordu.

Evli ve iki çocuk babası olan Muhammet Zeki Erdem Ege Erzurumlular Derneği üyesiydi.

M.Zeki Erdem ile aynı dönemde Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde tahsil gören arkadaşları, Cumhuriyet, Pamukkale, Zonguldak Kara Elmas Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi akademisyenleri Mehmet Şarkışla, Prof. Dr. Muhsine Börekçi, Prof. Dr. Ali Duymaz, Prof. Dr. Şahin Köktürk, Prof. Dr. Abdulkerim Dinç, Prof. Dr. Ceyhun Vedat Uygur, Doç. Dr. Nergis Biray, Prof. Dr. Ekrem Kıraç, Dr. İlknur Can, Dr. Nazan Kırımhan, Fatma Nurgül Akkurt Efe, Beyhan Bilgiç,Nurten Demirhan, Güleser okumuş, Eğitimciler Mehmet Sıddık Öğmen, Cemal Berber, Hasan Korkmaz, Nazım Günay, Bülent Adanalı, Köksal Göktaş, Halil Şahin, Ömer Taştan, Olcay Kılıç, Murat Özdemir, Haluk Arlı, Enver Kaya, Hüseyin Gül, Adalet Öztürk ve Gazeteci Ayhan Kara yayımladıkları ortak mesajla Erdem ailesinin acısını paylaştılar.

Gazeteci Ayhan Kara, Muhammed Zeki Erdem'in soy ismi gibi Erdem timsali olduğunu kaydederek, 'Erzurum bir örnek dadaşı, bizler vefa sembolü can dostumuzu ahrete uğurladık. Sözün bittiği, göze yaş, yüreğimize kan düşüren Erdem'e rahmet, ailesi ve dostlarına başsağlığı diliyoruz.' dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atatürk Üniversitesi Ege Üniversitesi Ayhan Kara Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title