Haberler

Atatürk, Zonguldak'ta Törenle Anıldı

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yıldönümünde Zonguldak'ta törenle anıldı.

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yıldönümünde Zonguldak'ta törenle anıldı. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla cadde ve sokaklarda herkes saygı duruşunda bulundu. Maden işçileri de Atatürk'ü andı.

Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene Vali Ali Kaban, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Haluk Selvi, İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gaziler ile öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenler eşliğinde 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu.

Siren sesini duyan, Valilik çevresindeki cadde ve sokaklarda yürüyenler saygı duruşuna geçti. İş yerlerinde çalışanlar ve araçlarında bulunanlar da dışarıya çıkarak saygı duruşuna katıldı. İsmet Paşa Parkı'nda belediye temizlik görevlisi ağaçlardan düşen yaprakları toplarken sireni duymasıyla işine ara vererek saygı duruşunda bulundu. Tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi önünde de tören düzenledi. Ambulansta çalınan sirenle hastane yöneticileri ve çalışanları saygı duruşunda bulundu. Servislerde tedavi gören hastalar da yataklarından kalkıp pencere önlerinde saygı duruşuna katıldı.

MADEN İŞÇİLERİ ATATÜRK'Ü ANDI

Kilimli İlçesi Bölüm Mahallesi'nde faaliyet gösteren özel kömür ocağında çalışan işçiler, Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu 09.05'te sirenlerin çalmasıyla işe ara verdi. İşçilerin bir bölümü ocağın ana giriş galerisinde Atatürk posteriyle, bir bölümü de ocağın önünde saygı duruşunda bulundu. 14 yıllık maden işçisi 43 yaşındaki Tuncay Özkan, "Saat 09.05'e ocaktan dışarıya çıktığımızda siren sesini duyduk ve Atatürk'e saygımızı göstermek için saygı duruşunda bulunduk. Yazıhanedeki Atatürk fotoğrafını aldık ve saygımızı göstermeye çalıştık. Atatürk'e minnet borçluyuz" dedi. İşçiler, daha sonra işlerine geri döndü.

- Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Haluk Selvi Ali Kaban Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title