Haberler

Atatürk Üniversitesi Rektörü Koçak'a Ziyaret

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Yardımcısı Mehmet Köse, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'ı makamında ziyaret etti.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Yardımcısı Mehmet Köse, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'ı makamında ziyaret etti.

Koçak, Atatürk Üniversitesi'nin bölge üniversitesi olduğunu, Kafkaslara coğrafi yakınlığı dolasıyla da bu ülkelerin üniversiteleriyle güçlü işbirliklerine sahip olduklarını belirterek, işbirlikleri doğrultusunda Kafkasya ve Orta Asya başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden gelen öğrencilere eğitim imkanı sağladıklarını vurguladı.

Avrasya İpek Yolu Üniversiteler Birliği (ESRUC) vasıtasıyla dünyanın büyük bir bölümünde üniversite olarak uluslararasılaşma ve uluslararası işbirliği çalışmalarını yürüttüklerini anlatan Koçak, öğrencilere her türlü eğitim imkanını sağladıklarını ifade etti.

Köse de Atatürk Üniversitesi'ni yakından takip ettiklerini vurgulayarak, yapmış oldukları başarılı işbirliklerinin ve çalışmalarının da gelecekte devam edeceği vurguladı. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Atatürk Üniversitesi Hikmet Koçak Kafkasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title